vrijdag 11 november 2022

AFTRAP HACKSHIELD CAMPAGNE IN DE BEIJUMKORF Junior Cyber Agent?


Internet is een prachtig fenomeen. Wat kun je er ontzettend veel leuke dingen mee doen.
Maar het heeft ook een schaduwkant want lieden met minder nobele bedoelingen kunnen makkelijk misbruik maken van de kwetsbaarheid van het www.

Gehackt worden, doortrapte phishing-mails krijgen, wraakporno, virussen, malware, spam, spyware, noem maar op.

Om jongeren hier tegen te beschermen is het spel HackShield gelanceerd.

In Beijum was gisteren de aftrap van de de stad Groningse HackShield campagne.

Beijumer stuurde de foto's en schreef erbij: "Burgemeester Koen Schuiling was aanwezig bij de aftrap van HackShield in OBS de Beijumkorf, locatie de Zwerm aan de Fultsemaheerd. HackShield is een spel wat kinderen tussen de acht en twaalf jaar leert over de kansen en gevaren van het internet."

Zie onderstaande tweet. En op https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/groningen staat:

Groningen zoekt Junior Cyber Agents om internetcriminaliteit tegen te gaan!

De burgemeester en politie doen hun best om cybercriminelen aan te pakken en de stad veilig te houden. Maar, dit kunnen ze niet alleen. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil je alles leren over hacken, datalekken, phishing en veilig internetten? Word dan Cyber Agent van onze gemeente! 

Groningen is een mooie, fijne en levendige stad om in te wonen en te leven. Maar net als in andere grote steden zijn er in Groningen ook criminelen en ligt er gevaar op de loer. Fietsendiefstal, woninginbraak of zakkenrollen, we kennen allemaal wel iemand die hiermee te maken heeft gehad.

Wist je dat criminelen ook actief zijn op het internet? Cybercriminelen proberen in te breken op onze mobiele telefoons, tablets en computers. Ze stelen informatie, doen zich voor als iemand anders of lokken je met phishing e-mails naar neppe websites om aan persoonlijke gegevens of geld te komen. Dit is heel vervelend. Daarom willen we hier wat aan doen!

Meld je snel aan via https://www.joinhackshield.nl/register en word Cyber Agent! Vergeet niet om te kiezen voor Groningen. Op deze manier zorgen we samen voor het digitaal veilig maken van Groningen. Wie weet win jij een mooie prijs en word jij gehuldigd als Cyber Agent! 


Geen opmerkingen: