zondag 27 november 2022

IN HET NIEUWE JAAR ER EEN NIEUW MEDIUM BIJ: BEIJUM-TV

Het zit nog in de voorbereidende fase en het is nog maar de vraag of het een succes gaat worden.

Stichting Trefpunt geeft al zesenhalf jaar wijkkrant De Beijumer uit, en de afgelopen maanden zijn er plannen gesmeed om ook nog een (digitale) televisiezender te beginnen: Beijum TV.

Stel je voor, op donderdagochtend met de plopkap (foto) op de markt, die die naam amper meer mag hebben, passanten vragen wat er moet gebeuren om de weekmarkt nieuw leven in te blazen. Of op Nieuwjaarsdag mensen vragen wat ze van de aangerichte vuurwerkschade vinden.

Bij de Korreweg een reportage over de (uiterst trage) ontwikkelingen aldaar? Een wekelijkse Beijum Journaal? Wijkbijeenkomsten, nieuwsflitsen...

Aan enthousiasme geen gebrek.

Maar goed, zevenenhalf jaar geleden hadden we Radio Beijum, ook enthousiasme volop, maar het werd uiteindelijk geen succes.

Voor het slagen van een nieuw nieuwsmedium heb je een paar basale voorwaarden nodig. Naast enthousiasme, doorzettingsvermogen, continuïteit, wilskracht/motivatie ook de nodige creativiteit. En man-vrouwkracht uiteraard.

Komt bij, deze blogger is gevraagd om mee te gaan doen maar ziet geen enkele reden om niet opbouwend kritisch te zijn, is er wel behoefte in de wijk aan nog een nieuw medium?

Je hebt de wijkkrant, Beijumnieuws en de nodige Beijum gerelateerde Facebookpagina's. Aankondigings-site en 'prikbord' Beijum.nl ziet deze blogger niet als onafhankelijk nieuwsmedium.

Gaat Beijum TV in 2023 wortel schieten in de wijk? Is er behoefte aan bewegend beeld vanuit de eigen wijk? En gaat dat dagelijks lukken? Een keer per week is wat mager....De tijd zal het leren.

Hoe het ook zij, het nieuwste initiatief in Beijum gaat ergens in het komende jaar los en verdient respect. Of Beijum-TV het in de 'barre realiteit' gaat redden is afwachten.

Wordt ergens tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar vervolgd.

www.beijum.tv

Geen opmerkingen: