woensdag 30 november 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (268)

 Verpakkingen

Sommige producten zijn zo moeilijk open te krijgen, qua de verpakking bedoel ik dan. Het is toch onnodig? Waarom? vraag ik me steeds weer af en al grondig vloekend heb ik dan eindelijk een pakje vleeswaren open geknipt, want met dat “open hier” lipje of stukje is het vaak gewoonweg niet te doen. Dat is balen, omdat het meestal een hersluitbare verpakking is en op mijn manier dus niet meer. Pakken melk of een sapje, daar zit de dop erg dicht bij de bovenkant rand. Het lukt soms gewoon niet om deze open te draaien, ook mede door de vaak verkrampte en stijve vingers.

Kijk ook eens naar de strippen waar pillen in zitten bijvoorbeeld. Sommige zijn erg onhandig, je kent dat vast wel. Een paracetamol is prima te doen, echter ik zal een voorbeeld geven…

Vanwege mijn kwaal, fibromyalgie heb ik door de spanning die altijd op m’n spieren staat in de ochtend medicijnen nodig en daar zit er ook één bij die het trillen overdag een beetje moet tegenhouden. Kan je je voorstellen dat ik in de ochtend net zo tril als een zwaar verslaafde die dringend een borrel nodig heeft?

Ik noem dat ding, de tril pil en met moeite heb ik dan eindelijk die pil uit dat stripje en moet nog door de helft ook. Wat een geklooi, om de dag in ochtend opnieuw. Hoe kleiner de pil, hoe moeilijker het wordt.

Waarom kunnen pillen niet gewoon in een potje eigenlijk, net als de maagbeschermer die ook in een potje zit?

Simpele oplossing lijkt mij en voor geen enkel mens meer een ergernis. In de avond voor het slapen gaan heb ik een spierontspanner, anders lig ik te shaken in bed omdat m’n spieren proberen te ontspannen en dat niet uit zichzelf werkt. 

Ik kan me zo voorstellen dat er heel veel mensen en dan zeker ook de oudere mensen tegen heel veel irritaties aanlopen bij het openen van een verpakking. Het is toch ook niet meer normaal dat het steeds moeilijker wordt gemaakt. Een blik heeft bijvoorbeeld zo’n handig opentreklipje, net als een blikje drinken, maar dan iets groter. Sommige blikken hebben dat niet en dan heb je een blikopener nodig. Dat gaat sowieso handiger en die gebruik ik dus ook voor de blikken met lipjes. 

Als ik eens netjes en chique voor de dag wil komen, heb ik andere mensen nodig die mij m’n sieraden om moeten doen. Hoe preciezer het werkje, hoe harder ik begin te trillen. Geduld is al niet mijn sterkste kant en als ik die verlies wordt het nog erger. Een armbandje lukt nog redelijk, dit alleen omdat ik van een juwelier dé gouden tip kreeg. 

Plak de helft van je armband op je pols vast met een plakbandje en hoppa je hebt zo het ringetje door het sluitinkje. Dan heb ik nog oorbellen, die je aan de achterkant in het kleine ronde gaatje moet schuiven. Dat is dus echt niet te doen. Je ziet het niet en je voelt het niet. Maandenlang met dezelfde oorbellen lopen is ook wat. Je wilt tenslotte ook weleens wat afwisselingen bijpassend bij je kleding, anders ligt het ook maar voor niets mooi te zijn in de kast.

Bij afwisseling heb ik hulp nodig en dat is gelukkig geen probleem. 

Wat vind jij de meest irritante verpakking?

2022©Vlindertje73

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Geen opmerkingen: