zaterdag 19 november 2022

INZAMELEN KERSTPAKKETTEN BIJ WINKELCENTRUM BEGONNEN
"Ik kan het gewoon niet aanzien dat steeds meer mensen tussen de wal en het schip komen te zitten."

Was getekend Saskia Herbst, een der steunpilaren van de kerstpakkettenactie te Beijum.

Tegen kwart over twee vanmiddag liep deze blogger even Winkelcentrum Beijum binnen, in de wetenschap dat er weer mensen staan in te zamelen voor de traditionele kerstpakkettenactie.

Traditioneel? Ja dat mag je wel stellen als je dit voor de achtste keer in successie op poten zet.

Bij binnenkomst trof de blogger de andere steunpilaar, zie haar op de linker afbeelding: Liesbeth Laning.
Even de promenade doorlopen naar het winkelplein, voor de Duitse super aldaar werd ook ingezameld. 

Zie foto boven. En afbeelding rechts.

Het was koud, maar de dames waren (zijn, tot 15.30 uur) met een hartverwarmende actie bezig.
Op het plein trof ondergetekende genoemde Saskia. Op de vraag wat haar drive is na al die jaren antwoordde ze zoals het in de openingszinnen van dit blogbericht opgetekend staat. "Kom, ik neem je even mee naar de opslagplaats."

Gezamenlijk liepen we naar Hof van Beijum. Maar niet in de ruimte die de blogger gisteren voor ogen had. Wel naast de ruimte waar voor en tijdens corona een fitnessruimte zat


Zie afbeelding links beneden. Zo wat een dozen. En wat een goede oppassers/sorteerders liepen er rond. Zie ze rechtsachter op de foto staan.

Terug naar de eerste standplaats, in de promenade van het winkelcentrum. Kijk aan, daar hebben we ons aller Bep. Waar Bep is in de wijk, daar domineert de liefde. Begin dit jaar tachtig geworden

Op de achtergrond staan de twee genoemde steunpilaren. Rechts staat Liesbeth, links Saskia. Laatstgenoemde met de rug naar de fotograaf toe. Komt mooi uit: "Ik hoef niet op de foto."

Waar vind je dat nog, goed doen voor een ander, voor mensen in je eigen wijk, en niet met een groot ego (zie mij eens) op de voorgrond willen staan.

Zoals gezegd, het is koud buiten, maar er gebeuren warme dingen in de wijk.

Video beneden, de grondlegger van de traditie nog eens. Lammert Doedens. De eerste jaren werd de actie georganiseerd door wat toentertijd nog Sociale Long was.
IEMAND OPGEVEN VOOR EEN KERSTPAKKET? KLIK HIER

Volgende week zaterdag wordt er ook nog ingezameld, dan rond Sinterklaas de zaterdag niet, en op 10 december is de slotdag. Op verschillende plekken in de wijk staan dozen waar producten in kunnen worden gedeponeerd.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar kan je een gezin aanmelden voor een steuntje in de rug, als het gezin niet afhankelijk is van de welzijnsstichting WIJ?

Kees Huizenga zei

U of dit gezin kan zich melden bij de Voedselbank aan de Ulgersmaweg.

Mogelijk ook bij PKN De Bron. Of bij de Prefectenhof van de gemeente Groningen in de binnenstad. Naast de Martinikerk. Het is niet uit te sluiten dat de ambtenaar van de Prefectenhof u zal verwijzen naar de Gemeentelijke Sociale Dienst aan het Harm Buitenplein 1 voor het aanvragen van bijzondere bijstand. Of voor het aanvragen van een kerstpakket.


In het verleden werden de kerstpakketten samengesteld in het kerkgebouw van PKN De Bron aan de Bentismaheerd. Nu in de buurt van het Winkelcentrum Beijum. Heel goed.

Zie verder:

https://beijumnieuws.blogspot.com/search?q=Kerstpakketten+


Vorig jaar was er de geslaagde actie Kerst050. Door de Stichting Kwartiermakers, de gemeente Groningen en meewerkende en donerende private organisaties.

Zie:

https://www.dehunzevanstarkenborgh.nl/kerst-050-gunt-minima-gezinnen-een-fijne-kerst/

Ik weet nog niet of er dit jaar weer zo'n actie Kerst050 wordt gehouden. Zeker is dat er kerstpakketten worden uitgedeeld. Dat blijkt vandaag.


Op de website van de gemeente Groningen is er geen nieuwsbericht als de zoekterm "kerstpakketten" wordt ingevuld. Idem dito bij "Kerst050". Zeer opmerkelijk!!!

Anoniem zei

Via deze link, even kopiƫren en plakken in de browser.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeom2gMfZTzR16_Tc4EBsvRSfr16PI5xLV24eC40VzR5tdE5g/viewform

Johan Fehrmann zei

Voor het aanmelden:
Aanmeldformulier opgave kerstpakketten
Graag zo volledig mogelijk invullen!!!!
Heeft u vragen kunt u contact opnemen met
Liesbeth
e.laning1@gmail.com
Of
Saskia
S.herbst.nl@gmail.com

Johan Fehrmann zei

En aanvraagformulier....KLIK HIER....onderin het blogbericht.