maandag 7 november 2022

MAANDAGOCHTEND (569)Het zijn niet de meest vrolijke dagen van het jaar. Gisteren een bekende collega en patiënt die het leven lieten, Fc Groningen dat zich sportief en naar de pers toe belabberd opstelt en de herfst, jaargetijde van vergankelijkheid, dat zich momenteel laat gelden.

Ter relativering, ach, Fc Groningen...waar gaat het over? En de herfst, die doet zijn werk. Maar eerstgenoemde, het geweld...om beroerd van te worden.

Gistermiddag kwamen wat ontspoorde mensen naar Amsterdam om in alle vrijheid te demonstreren. Voor....hun vrijheid. Deze blogger zou weer een linkje kunnen plaatsen, maar dan wordt het wel erg druk op deze MAANDAGOCHTEND. 

Maar complotdenkers, vrijheidsstrijders, waar heeft dit land dat aan verdient (in vredestijd)? Jaja, de wereld wordt bestuurt door reptielen...En Forum voor Democratie (?) gaat ons land redden. Och arme.

Chronisch Ontevreden Nederland heeft nog steeds omgekeerde vlaggen in het straatbeeld hangen. Zo ook in Beijum. Wederom geen linkje.

Afbeelding links, is het een uiting van de arrogantie van de macht? Al vijf jaar een winkelpand in Winkelcentrum Beijum dat leeg staat. Zie nog eens dit afscheidsbericht uit 2017.

Nog geen honderd meter verderop, tegenover Shoetime....het staat maar leeg en het staat maar leeg. Vijftig meter verderop, het staat maar leeg en het staat maar leeg ...het nabij gelegen Hof van Beijum. Ja, hier wel links.

Afbeelding recht...een onschuldiger iets, koop appels bij de Boerderijum. Voor een goed doel.

Onschuldig? 'De wereld' is niet zo onschuldig.

Foto boven, mooi, de Grunninger vlag. Omgekeerd? Jazeker, maar dan blijft het Grunn. Wie loat'n ons de kop nait gek mok'n. 

Vrijdag is het Sint Maarten, dat onze lichtjes branden mogen. Over onschuld gesproken.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. En dat de levenslichtjes branden mogen....

Geen opmerkingen: