zondag 13 november 2022

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (272)

 

Wellicht dat sommige lezers dit een wat vreemde aflevering vinden in deze lopende serie.

Maar ja, niks menselijks of dierlijks is deze blogger vreemd.

En hoe je het ook wendt of keert...het hoort allemaal bij 'de natuur.'

Halverwege de afgelopen week liep deze blogger even onze onvolprezen Shoetime binnen.

Hmmm, wat liep de hond van Bert er apart bij. 

Esse de Blesse.

Wie? Nou lees hier

Had ze, het is een teefje, nou een broekje of een rokje aan?

Bert, vertel.

"Ze is loops en ik zie het niet zitten dat ze zwanger wordt. Daarom heb ik haar een kledingstuk aangetrokken zodat ze niet bezwangerd kan worden."

Ok, en wat houdt dat in? "Dat ze een soort van ongesteld is. Ik loop thuis af en toe met een doekje achter haar aan om bloedvlekken schoon te vegen. Haar loopse periode is bijna voorbij."

Blogger had een beetje met het beestje te doen. Zin in seks hebben en moeder willen worden. Maar broekje aan moeten, niet bevrucht kunnen worden. Arme.

Maar onze Bert zal zijn redenen hebben.

Vriend Google, loopse teefjes, vertel. Een teef wordt ongeveer twee keer per jaar loops. Deze periode duurt ongeveer drie weken. Tijdens deze periode is de teef twee tot drie dagen vruchtbaar. 

Een loopse hond heeft een gezwollen vulva (dit is het uitwendige gedeelte van het vrouwelijke geslachtsorgaan) en er is een bloederige afscheiding. De teef wordt dan aantrekkelijk voor reuen, die haar zullen proberen te dekken. De teef zelf heeft ook meer belangstelling voor ‘het andere geslacht’ en zal proberen bij u weg te lopen. 

Meestal wordt een teef tussen de zesde en achttiende levensmaand voor het eerst loops, afhankelijk van de grootte van het ras. Een teef blijft haar hele leven loops en daarmee vruchtbaar: in tegenstelling tot de mens kent de hond geen menopauze.

Lees hier (verder)

Geen opmerkingen: