zondag 27 november 2022

DEELSCOOTERS BLIJVEN OP EEN VERBODEN PLEK STAAN


Nu zal er niet zo gauw brand uitbreken in de Lidl aan de Stoepemaheerd, maar het kan wel.

Er zal ook niet zo snel een levensgevaarlijke overval gaan plaatsvinden waardoor het personeel, eventueel met klanten, naar buiten moet vluchten. 

Maar het kan wel.

Daarom is er een vluchtweg met een vluchtdeur.

Waar op een rood bordje buiten met twee uitroeptekens staat: NOODUITGANG VRIJHOUDEN!!

Halverwege juni stonden de scooters ook al voor de nooduitgang die vrijgehouden moet worden, lees nog eens hier

Uitermate vreemd, een paar dagen later stonden de scooters er nog, of alweer, maar toen was het bordje weggehaald. Waarschijnlijk n.a.v. het blogbericht.

Deelscooterrijders zou je gegeneraliseerd een gemakzuchtig doelgroepje kunnen noemen. Ergens ook begrijpelijk, er staan vier scooters geparkeerd en je plaatst na de rit de door jou gebruikte ook gewoon bij.

In het uiterste geval, stel, er gebeurt hier iets ernstigs, en mensen kunnen door de scooters niet snel genoeg genoemde winkel uitvluchten. Met als gevolg, nog steeds uiterst, maar het kan wel, een  dramatische afloop.

De Lidl weet dan van niks, de personen die daar hun deelscooter hebben neergezet wassen hun handen in onschuld. En het bedrijf dat de deelscooters exploreert verandert zijn naam in HAAS. 

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dit is een zaak van Stadstoezicht en de afdeling OOV (Openbare Orde & Veiligheid) van de gemeente Groningen.

Tevens van de afdeling Preventie van de Brandweer.

Het gaat om publieke gevaarzetting. Het betreft een gemeentelijk trottoir, gegeven de aanwezige klinkers. Straatbreed. Gedogen is altijd fout. Lidl Beijum dient eveneens op te treden. Voor haar werknemers.

Johan Fehrmann zei

Een welbekend persoon schijnt zijn rancuneuze gevoelens richting Huizenga anoniem te moeten spuien. Hem 'Keesje' noemen, denigrerende opmerkingen maken. De reactie is niet doorgelaten. Het wordt tijd dat Anoniem eens over zijn rancune heen groeit. Een volgende reactie mag eerst gemaild worden.

Anoniem zei

Lekker hypocriet, de Beijumblogger noemt iedereen die fysiek werkt 'mannetje' zodat de lezer weet dat hij zichzelf boven hen verheven voelt maar als iemand het over Keesje Huizenga heeft dan begint 'ie te janken. Zielig hoor.

Johan Fehrmann zei

Zoals eerder vermeld, zo af en toe is het vermakelijk om met een der intensiefste lezers van Beijumnieuws te stoeien. Inhoudelijk slaat het vaak nergens op maar het blijft belangrijk om wat te lachen te houden. Ook eerder gemeld, altijd maar weer die grote woorden die onze frivole anoniem gebruikt, nu weer janken en zielig. Het geeft een innerlijke zwakte aan.

Het laatste mannetje die deze blogger inhuurde deed heeft de belastingaangifte voor hem gedaan. Daar snapt hij namelijk niks van maar het heeft nadien wel erg bevredigd, blogger voelde zich ver verheven boven het mannetje die fysiek zijn aangifte had gedaan.
Verder ziet onze snuggere anoniem niet het verschil tussen een verkleinwoordje gebruiken richting een concreet persoon, voor en achternaam, en iemand abstract 'mannetje' noemen. Over hypocriet zijn er stiekem reageren gaan we het een andere keer hebben. Wel fijn dat onze anoniem nooit schijnheilig is, dat maakt een betere wereld.