woensdag 23 november 2022

MAAR 3.5 KILOMETER VAN BEIJUM NAAR CENTRUM STAD?

Waar zal het centrum van Groningen beginnen?

Deze blogger komt erop omdat op de 'hoek' Bottemaheerd-Beijumerweg een richtingbord staat met de aanduiding dat het 3.5 kilometer tot dat centrum is.

Zie foto.

Via de Routeplanner van de ANWB opgezocht...vanaf de Bottemaheerd naar het Stationsplein, Centraal Station, is het vijf kilometer. Met de optie fietsen berekend. 

De afstand Beijum -Grote Markt komt deze blogger voor dat dit minstens 5 kilometer zou zijn. Maar wellicht is dit te ruim berekend en ligt Stad toch niet zover weg.

Heerdenpad, Korreweg tot de rotonde, linksaf stukje Kapteynlaan, voor het UMCG rechtsaf, Vrydemalaan, einde linksaf Bloemsingel, na een paar honderd meter rechts af de W.A. Scholtenstraat in, Kattenhage , Sint Walburgstraat...op noar Grode Maarkt (als deze blogger zich niet vergist)...

Is dat al met al maar 3.5 kilometer?

Maar misschien is centrum ook wel binnen de diepenring, dan zou 3.5 kilometer tot aan het Schuitendiep zijn.
Vreemd is dat, deze blogger heeft het gevoel dat het hele Heerdenpad en de Korreweg naar het Noorderplantsoen al zeker 3 kilometer bestrijkt.

Nog even de foto, het bord verwijst de fietsers naar links, naar het Heerdenpadviaduct, Heerdenpad, Korrewegbrug en verder. Maar het is veel korter om hier (foto) rechtdoor te fietsen, de fietsers op de foto achterna. Beetje kriskras door De Hunze naar genoemde brug is korter.

Maar goed, het bord zal er wel voor toeristen van buiten Stad zijn. Elke Beijumer kan immers blindelings noar Grode Maarkt fietsen.

Geen opmerkingen: