vrijdag 18 november 2022

"WE GAAN NIET ZEGGEN WAT HIER IN KOMT" (Hof van Beijum)

"Nee, we gaan niet vertellen wat hier in komt, neem ook maar geen foto's."

Naar aanleiding van het bericht van gisteren over leven in de brouwerij bij Het Hof van Beijum ging deze blogger gistermiddag nog even kijken.

De deur stond open en er waren twee heren aan het werk. Binnen stond een steiger, het was duidelijk, hier staat iets te gebeuren.

Natuurlijk maakte deze blogger wel een foto, je kunt er immers ook door de ramen heen naar binnen fotograferen.  En valt hier soms wat te verbergen? Zie het resultaat.

Geheimzinnigheid alom.

Al begrijpt deze wijkblogger wel dat er plannen liggen om in het pand appartementen te gaan bouwen. Van horecafunctie naar woonfunctie in dat geval.
En organisator van de kerstpakkettenactie, Saskia Herbst: "Voorlopig mag de kerstpakkettenactie van Beijum voor Beijum in een van de ruimtes een kerstboom neerzetten."

Niet verkeerd, een brandende (lichtjes) kerstboom in dit pand in de donkere decembermaand.

Hoe of wat dan ook, het Hof van Beijum begint weer wat te leven.

Wordt vervolgt.

1 opmerking:

Chris zei

Op grond van het bestemmingsplan kan de bovenverdieping van het pand eigenlijk alleen nog maar als woning worden gebruikt. Dus dat ligt dan voor de hand (gebruik als horecaruimte is al jaren geleden beëindigd).

Op de benedenverdieping zijn woningen niet toegestaan, dus dat wordt dan horeca, detailhandel of een of andere maatschappelijke functie.