woensdag 30 november 2022

EEN EIGEN INGANG VOOR DE POES OF DE KAT


Een poes of kat leeft het liefst zo onafhankelijk mogelijk.

In de Froukemaheerd en de aangrenzende Wibenaheerd wonen honderden mensen in de karakteristieke rood-bruine flats. Een huisdier hebben kan daar fijn zijn, vooral als je alleen woont.

Maar ja, in een flat wonen en een hond houden kan complex zijn. Een hond houden brengt meer verantwoordelijkheden met zich mee. Een poes of kat houden is gemakkelijker. 

Een hond alleen naar buiten laten kan niet in een stadswijk. Bij een poes of kat is dat geen probleem.

Terzijde, af en toe laait de discussie op of je die überhaupt wel naar buiten moet laten gaan. Zie dit bericht in het AD

Foto's zijn in genoemde heerden gemaakt, het doet er niet toe waar precies.

Boven, wat een brede katteningang. Poes of kat moet eerst even goed springen. De 'trap' zal vast niet stevig genoeg zijn om een aspirant inbreker te dragen.

Foto links, de 'trap' gaat eerst naar de onderste balkon en vervolgend naar die daarboven. Zou het eerste balkon een tussenstation zijn? Of kunnen de buurtjes goed met elkaar en is de poes of kat op beide adressen welkom?

Foto rechts, ziet er stevig uit. Moet lukken om daar als roofdiertje (zijn poezen en katten) naar boven te klauteren. Op naar de mand, de brokjes en de warme melk.

Je zou denken dat op alle balkons die we zien ook een kattenluikje aanwezig is. Want als het regent heeft een poes of kat ook nog steeds weinig tot geen beschutting op een balkon. Een raampje open laten kan natuurlijk ook.

Mooi dat het baasje dit doet, maar niet elke poes kan het waarderen....

Geen opmerkingen: