woensdag 15 juni 2022

GRAAG DE NOODUITGANG VRIJHOUDEN...(Deel-aso-scooters) De deelscooters in Stad-Beijum.

Beijumnieuws zou er een nieuwe serie aan kunnen wijden.

Maar dat gaan we niet doen..

Rond Winkelcentrum Beijum hebben bezoekers en ondernemers er al langere tijd last van.

Zie nog eens dit bericht

Foto boven. Het ziet er op zich redelijk ordelijk uit.

Alvast een beetje een zomerfeest?

Bie de Liedel in Beijum.

Staan de scooters redelijk opgesteld?

Op de achtergrond, nog steeds bovenstaande foto...een lichtblauwe deur met een rood bordje.

Opschrift:  OPSCHRIFT VRIJLATEN

Tja. Zie inzoom-foto rechts.

 Bie de Liedel in Beijum parkeren we onze deelscooter zoals wij dat willen.....

12 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Op de rode vierhoek staat: "NOODUITGANG VRIJHOUDEN!"

De libertijnse huurders van de deelscooters houden zich niet aan deze eis of voorwaarde.

De gemeente heeft deze locatie toegewezen als parkeerplaats voor de deelscooters. Op zich heel goed. Beter dan voor de ingang aan de pleinzijde van Slagerij Van der Wier.

Hoe nu te handelen? Bellen met Felyx en Check. Deze foto van Beijumnieuws doorsturen. Of contact opnemen met het Meldpunt Overlast en Zorg.


Indien er winkelcentrumwachters of Stadswachten zouden zijn, was deze ongein of wanorde niet geschied. Misschien moet ik toch eens gaan praten met wethouder mr. Carine Bloemhoff, die verantwoordelijk is voor extra basisbanen.


Nog een suggestie: cameratoezicht.

Anoniem zei

Ach kijk, daar heb je Kees ook weer met z'n winkelcentrumwachters.

Anoniem zei

Big Brother Kees zet het liefst overal een hek omheen met lekker veel camera's en intimiderende mannetjes in uniform. Zo wordt het een stuk gezelliger in Beijum.

Kees Huizenga zei

Aardig, deze anonieme azijnproducent.


Het is heel eenvoudig: als te veel vrijheid leidt tot ongewenst en overlastgevend gedrag, dan behoort de overheid in te grijpen. Geen liberalisme in de zin van vrijheid-blijheid. Zonder verantwoordelijksbesef.

Kijk ook naar de supergevaarlijke maaltijdbezorgers. Overal in onze gemeente.

De illegale dumping van grof vuil.

Het gaat over sociaal buurtbeheer. Vrijwilligers kunnen ook meedoen. Het gevolg is een beter functionerend Winkelcentrum Beijum.


Wat is uw voorstel, anomiem? Heeft u ook een naam? Last van digitale stalking? Verborgen achter de coulissen.

Chris zei

Waardeloos links concept deze deelscooters. Ze worden overal te pas en te onpas neergezet, niet alleen in Beijum.

Als er al gehandhaafd moet worden, dan horen de kosten daarvan te worden neergelegd bij de deelscooter verhuurder en niet bij de overheid. Maar goed, dan is dan ook direct einde deelscooter concept.

Winkelcentrumwachters is ook niet haalbaar. Veel te duur, daar gaat geen ondernemer aan bijdragen. In dit winkelcentrum is verder ook geen droog brood te verdienen (met uitzondering van een supermarkt dan). Dat is al jaren zo en mede de oorzaak van leegstand en het verdwijnen van de weekmarkt.

Kortom niet teveel moeite meer insteken.

Anoniem zei

@Chris, wat een opmerkelijke oordelen. De deelscooters zijn een links plan? Flauwekul, booming business, ondernemers zijn meestal rechts. En de slager, de speelgoedzaak, de slijterij en de dierenzaak boeren erg goed in het winkelcentrum. Tip, verdiep je er eerst in voordat je je kortzichtige oordelen er op loslaat.

Kees Huizenga zei

Best mr. Chris, woonachtig in het midden des lands en oud-bewoner van Beijum,


Het Winkelcentrum Beijum is een bovenwijks winkelcentrum met een koperspubliek van circa 50.000 bewoners uit meerdere omliggende wijken en dorpen (let op de forenzen uit Zuidwolde en Bedum).

AH Meins floreert. Idem dito Lidl. Slagerij Van der Wier heeft een uitgebreide klantenkring. Met Intertoys gaat het goed. Ik noem verder Gall & Gall en drogisterij Etos.

Bakkerij Teun Meindertsma doorstaat de concurrentie met Lidl en AH Meins. Er zijn in Beijum-West twee goede kapperszaken. Er is verder nog een pizzazaak naast Lidl.

Dierenspeciaalzaak Hoogenberg heeft een vaste klantenkring. Hoewel Hornbach aan het Boterdiep goedkoper is, wat betreft spullen voor dieren.

Wat ontbreekt, is een goede viszaak.


Dat de donderdagochtendmarkt uit Beijum is verdwenen, is voor mij een groot raadsel. In Lewenborg gaat het erg goed met de woensdagmiddagmarkt. Ik kom er regelmatig.

Blokker is helaas uit Beijum verdwenen vanwege de concurrentie met Action in de wijk Lewenborg.

Primera Beijum rendeert volgens mij erg goed in onze wijk. Het postkantoor van Post.nl binnen Primera Beijum heeft deskundige medewerkers.


Ik ben het volledig eens met de laatste reactie van 22:59 uur.

Anoniem zei

Deelscooters zijn een links noch rechts maar een WEF concept. You'll own nothing and be happy. Wen d'r maar aan.

Anoniem zei

Waarom toch altijd dat zinloze gejank van Kees 'drogreden' Huizenga over dat iemand anoniem reageert? Heeft Kees dan echt geen inhoudelijke argumenten te bieden?

Chris zei

Het publiek dat het winkelcentrum bezoekt, is niet erg koopkrachtig. Dagelijkse benodigdheden worden verkocht en dat is het wel. Wat luxere producten zijn niet te verkopen in dit winkelcentrum. Dit je dus ook terug in de uitstraling/vervuiling van het complex.

Verder wordt de AH Meins slecht gewaardeerd voor een vestiging van AH. Daar lijkt structureel wat mis te gaan, dus om te stellen dat het allemaal floreert?

Deelscooters, net als overigens deelauto's, is een concept dat vooral omarmt wordt door linkse stadsbesturen. Ondernemers haken daar op in, al is het nog geen succes. Er brand namelijk nog wel eens een scooter af en dat is slecht voor het resultaat.

En ja, zoals anoniem al aangeeft, geen eigen bezit meer. Alleen nog afname van diensten. Alles "as a service". Totdat de bevolking erachter komt dat je dan veel meer betaald....

Kees Huizenga zei

@ Chris


Ik zie regelmatig bovenmodale auto's geparkeerd op het voorplein van het Winkelcentrum Beijum. In Beijum wonen niet alleen personen in huurwoningen. Het percentage particuliere woningen in Beijum is mij onbekend. Ik schat 25% tot 30% van het woningbestand. Misschien meer.

In corporatiewoningen wonen niet alleen personen met een laag inkomen. De zgn. "scheefhuurders", die kennelijk geldige redenen hebben om in hun corporatiewoningen te blijven. Verder wonen er huurders in vrije sector-huurwoningen.

In de wijken De Hunze en Van Starkenborgh staan geen huurwoningen. Honderd procent particuliere woningen. Idem dito in Noorderhoogebrug.

Zoals eerder gemeld: in het Winkelcentrum Beijum zijn bewoners uit Zuidwolde en Bedum potentiële klanten.


Wat betreft Blokker: gisteren was ik in een nieuwe zaak van Blokker in de wijk Lewenborg. Deze zaak is sinds vorig jaar gevestigd in een vroegere modezaak. In Lewenborg is het kenbaar mogelijk dat een zaak van Blokker bestaansrecht heeft naast een filiaal van de keten Action.Albert Heijn Meins heeft grote moeite om medewerkers te krijgen/te vinden. Hetzelfde hoor ik vanuit de horeca en van bakkerijen. De oorzaak van de krapte op de arbeidsmarkt, wat betreft jonge werknemers, kan veroorzaakt worden door het feit dat studenten, die tijdens de Corona-periode een half jaar of langer voor de GGD werkten, nu genieten van een werkloosheidsuitkering. Over een half jaar kan de situatie veranderd zijn, omdat die WW-uitkeringen dan gestopt zijn.

Chris zei

@Kees,
een auto waar iemand in rijdt , is een hele slechte indicator van zijn vermogenspositie. Dat zegt dus allemaal niet zo veel.

Feit is dat het gemiddelde inkomen in Beijum laag ligt. Dat zie je ook terug in allerlei andere problematiek, denk aan het massaal dumpen van grofvuil op plekken waar het niet hoort, slecht onderhouden tuinen etc. Kortom Beijum is op al deze punten een achtergebleven gebied. Persoonlijk vind ik het gewoon een bende in Beijum.

Wat betreft AH Meins, dat is nooit een schoolvoorbeeld geweest van een goed aangestuurde AH. lege schappen hadden ze tien jaar terug ook al. Verder is de manier waar je met je personeel omgaat ook van invloed op de vraag of mensen voor je willen werken. Dit nog even los van de hoogte van het salaris.

Ver zou je zeggen dat elke AH moeite heeft om personeel aan te trekken. Toch is er menig filiaal te vinden dat beter presteert. Hoe is dat dan te verklaren? Per slot van rekening staat dit AH filiaal nu juist in een wijk met een bovengemiddeld aantal mensen met een uitkering. Dat rijmt dus ook niet. Is de arbeidsmoraal dan zo slecht in deze wijk?

Tenslotte gaat het wat ver om de oorzaak toe te schrijven aan studenten die niet willen werken. In de regel gaan die niet de ww in als dat niet nodig is, want dat levert veel te weinig op.