dinsdag 28 juni 2022

'GEEN HOOGBOUW IN KARDINGE'

Geen hoogbouw in dit gebied.
Dit natuurgebied moet blijven!

Staat te lezen op een bord aan de voet van de Kardingerbult.

Zie foto.

Het is voor zover deze blogger weet tot nu toe het enige fysieke protest in Recreatiepark Kardinge tegen de voorgenomen bouw van woningen en andere gebouwen op en rond de huidige plek van Sportcentrum Kardinge.

Zie nog eens het het bericht over de woensdag gehouden informatieavond (plus aanvullende nuttige informatie van Kees Huizenga).

Via twitter en Facebook las ondergetekende wel een paar boze reacties, maar een storm van protest kun je het zeker niet noemen. Direct langs de rand van Beijum zal niet gebouwd gaan worden, al weet je dat voor de wat verdere toekomst maar nooit.

Zie ook onderstaande tweet uit 2014 van de Gemeente Groningen (waarvan de link niet meer werkt).

Hoogbouw rond kruispunt Kardinge zou inhouden dat dit een halve kilometer vanaf Beijum gerealiseerd zal gaan worden. Maar een nieuw te bouwen sportcentrum onder een gedeelte van de bult die we op de foto zien, een rodelbaan die er omheen gekruld gaat worden....daar is ook niet iedereen even content mee.

Deze blogger verwondert zich niet zozeer over de inhoudelijke plannen voor het Kardingegebied, maar wel meer over de procesgang. Het was een informatieavond vorige week, een voldongen feiten-avond, zo en zo gaan we het doen. Waar zijn de tijden van de inspraakbijeenkomsten gebleven? Bijeenkomsten waarin burgers konden meepraten en meebeslissen?


Geen opmerkingen: