vrijdag 17 juni 2022

EEN TOERISTISCHE EN EEN GEWONE ROUTE NAAR KARDINGE


 Stel je komt voor het eerst in Groningen. Fietsvakantie, of wandelend de Stad ontdekken.

Kardinge zou een mooie plek zijn om heen te kunnen gaan. Hoe daar te komen?

Iedereen heeft tegenwoordig Maps op de smartphone. Maar de oeroude, beetje overdreven, richting aanwijsborden staan er ook nog.

De denkbeeldige toerist loopt of fietst de Korreweg af. Hij of zij verbaast zich in eerste instantie. Wat apart, in het rijke Nederland  heb je wel twee loop- en fietsbruggen over het kanaal, maar geen brug voor auto's.

Aan de andere kant van het kanaal aangekomen, Ulgersmaweg, ontwaart onze toerist twee routes naar Kardinge.

Zie foto, een rood-wit bord ) gewone route) wijst de ene kant op, een groen-wit bord (toeristische route, via Vriend Google) de andere kant op.

Het eerstgenoemde bord wijst de weg naar het recreatiepark via een een tweethonderdtal meters Ulgersmaweg, om vervolgens kronkelend via de Hunzeboord naar plek van bestemming te komen.

Maar is het volgen van de rood-witte route niet veel enerverender? Via het Heerdenpad zie je eerst het wonderlijke De Hunze links liggen. Maar dan. Dan kom je in een wijk genaamd Beijum, grenzend aan Kardinge.

Dáár kijk je je ogen toch uit?  Wat een aparte toestand, is dat een dorp, een stadswijk of iets anders? Een museum? Moet dát niet de toeristische route zijn?

Geen opmerkingen: