woensdag 22 juni 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (249)

 Op de werkvloer

Een gezond bedrijf heeft fitte medewerkers nodig om te bestaan. Lichaamsbeweging zorgt voor een gezond leven. Die lichaamsbeweging nemen ze bij sommige bedrijven niet zo als dat het hier staat.

 Nee, daar flikvlooien ze er lustig op los. Werkelijk, je kan het zo gek niet bedenken. Op de kopieermachine is al oud nieuws, ze doen het gewoon nog in het zicht van de andere medewerkers. Zonder blikken en blozen, het was weliswaar in het echte leven ook een stelletje. Zou jij je willen laten bekijken tijdens het hebben van seks? 

Een verre kennis van mij werkt bij dat bedrijf en hoe bedoel je ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag vroeg ze mij eens toen we elkaar in de winkel tegen kwamen, omdat ik over de Voice begon. Ze doen het nog met anderen ook, bijna iedereen bij mij op de werkvloer gaat vreemd en maakt een snel nummertje op het toilet of waar ze ook maar een ruimte kunnen vinden. 

‘Laatst nog,’ zei ze, ‘zat ik op de pleepot en naast mij een gesteun en gehijg dat het een lieve lust was. Zelfs ik liep er rood van aan. Weet je wat het erge is? Sta ik m’n handen te wassen bij het fonteintje komt m’n collegaatje uit die wc naast mij staan, haar handen wassen en loopt net voor mij aan de deur uit. Ze gunde mij geen blik waardig en toen ik eruit kwam, keken er andere collega’s mij lachwekkend aan, want die mannelijke collega liep achter mij aan naar buiten. Ik heb daar werkelijk schijt aan en floepte er zo uit dat het een lekker nummertje was, tijdens het lopen langs hun heen, zei ik er nog achteraan dat ze deze toch ook eens moesten proberen. Die mannelijk collega kreeg een kop als een biet, keek mij aan en wilde nog wat zeggen, maar liet het voor dat wat het was en liep op stevige pas bij de roddeltantes vandaan.

De tantes hadden niets meer te melden, anders had ik ze vast een dreun verkocht.’

Ik schoot ik de lach en zei; ‘ja, dat is echt weer iets voor jou.’

Ze vind haar werk super leuk, alleen heeft ze heel lang vanuit huis gewerkt en nu moet ze op een vaste dag in de week op het kantoor haar werkzaamheden uitvoeren. Daar baalt ze als een stekker van, want iedereen roddelt daar en al dat geflikflooi wordt ze ook niet bepaald vrolijk van. 

Het aankaarten bij een hogere pief, wat ik haar aanraadde had volgens haar ook geen nut, die doet net zo hard mee. Tja, zo zie je maar weer dat het niet altijd zo mooi is als dat het lijkt tussen collega’s en hogere piefen. Net zoals dat hele gedoe rond de Voice. Blijkbaar wordt het steeds normaler, in plaats van dat er eens echt iets aan gedaan wordt!

Ziekte verzuim zal daar niet veel zijn denk ik, want aan lichaamsbeweging ontbreekt het daar aan niets. En een bedrijf wil tenslotte fitte medewerkers niet waar?

2022©Vlindertje73

Foto: Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

Geen opmerkingen: