zondag 26 juni 2022

BIJ BOSSHARDT WEER WEG UIT DE (AMKEMA)KOEPEL

 "Zo maar uit het niets, Bosshardt verdwijnt uit de koepel, iedereen moet er binnen drie weken uit...Vrijdagavond was er een ingelaste bijeenkomst, consternatie alom...vele mensen worden gedupeerd en niemand kan uitleggen waarom dit gebeurd!"

Boze Beijumse gisteren.

Het zijn zo van die ontwikkelingen waar deze blogger niets van snapt. En de meeste Beijumers waarschijnlijk ook niet. Vrijdagavond was er een informatieavond in de koepel. Einde verhaal.

De tijd van de Amkemakoepel is al weer lang en breed voorbij.
Sinds zeven jaar geleden behoren ruzies en onenigheid tot het verleden. De recreatiezaal naast de senioren-Amkemaflat  heette sinds december 2015 geen Amkemakoepel meer, maar is een Leger des Heils-huiskamer geworden. Bij Bosshard. Met een t erachter.

Het was er regelmatig vreedzaam en gezellig

Maar ja, geld, macht en belangen.

Het is einde verhaal.

Het koor mag in razende spoed op zoek naar een nieuwe locatie.

Eind december 2015 werd de nieuwe 'huiskamer' feestelijk geopend

Van de Amkemakoepel naar Bij Bosshardt.

Een Beijumse gistermiddag: "Alles vertrekt maar uit Beijum. Het Hof van Beijum, de cafetaria, de Blokker, het Café Biljart Beijum."

Over dat laatste....dat kon gelukkig wel weer eens meevallen....het gaat een doorstart maken....daarover later meer.

Maar ja, dat Bij Bosshardt met de stille trom uit Beijum gaat verdwijnen. Plek voor een groep Beijumers. Reden, Patrimonium heeft een 'nieuwe bestemming voor 'de koepel.'

Wellicht dat de blogger nog informatie over de ins and outs krijgt. 

Lekker dan. Het Leger des Heils....Patrimonium....een sociale opstelling hoog in het vaandel hebbend. 

De hypocrisie viert soms hoogtij. Zeg dan dat je er over een half jaar uit vertrekt. Geef 'inzittenden' een faire kans...

Video beneden...de feestelijke opening...december 2015....

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een voorstel: misschien kan het Bosshardt-koor gaan oefenen in het gebouw De Bron aan de Bentismaheerd. Ik doel op het gebouw van de Protestantse Kerk Nederland.

Afgelopen vrijdagmiddag sprak ik in Het Heerdenhoes een verontruste Beijumer.


Ik begrijp de Christelijke Woningstichting Patrimonium niet. Komt er in de Amkemakoepel een commerciële huurder? Een fysiotherapeut of een thuiszorgorganisatie?


Waar moet Bij Bosshardt naar toe? Of wordt Bij Bosshardt Beijum opgeheven?

Anoniem zei

Patrimonium is ook eigenaar en verhuurder van nieuwe buurtcentrum aan de Melsemaheerd, aan Plein Oost. Twee centra in de benen houden was van begin af te voorzien als teveel gevraagd; overigens is ook de Smeltkroes op de hoek Clarema- Amkemaheerd is van dezelfde eigenaar.
Patrimonium is vooral huizenverhuurder, welzijnsgebouwen zijn bijzaak voor een corporatie. Er zijn ook nog de gemeente, halfleegstaande school en andere corporaties die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor wijkbewoners.