maandag 14 december 2015

VAN DE AMKEMAKOEPEL NAAR BIJ BOSSHARDT

Een nieuwe vloer in de koepel
"Iedereen is welkom om langs te komen, respect voor iedereen. Dit wordt een ontmoetingscentrum waar mensen zich veilig kunnen voelen." 

De dagen van de oude Amkemakoepel zijn geteld. Het is afgelopen met het geruzie, de onenigheid en tweespalt. Tenminste, dat dat is de bedoeling. Al zal niet iedereen even content zijn met de nieuwe koers die vanuit deze recreatiezaal voor senioren gevaren zal worden. De Koepel zal vanaf 23 december dienst doen als Leger des Heils-huiskamer en alleen nog overdag open gaan.

Afgelopen vrijdag liep de blogger de naast de Amkemaflat gelegen recreatiezaal binnen. De toekomstige coördinator van het huiskamerproject verwelkomde hem. Er was net een nieuwe laminaatvloer gelegd en meubelstukken, biljarttafel en stoelen stonden nog een beetje door elkaar heen.

Afbeeldingen die op het biljart liggen komen aan de wand te hangen
Is het goed dat ik even wat foto's maak? De coördinator (vrouw): "Het ziet er nog wat rommelig uit." Dat geeft toch niet, het is toch in opbouw? "Vooruit dan maar, maar liever nog niet de afbeeldingen die aan de muur komen te hangen fotograferen, dat is een verrassing voor wie de 23e komt."
Geen probleem. De bezoekers zullen vanaf 23 december (opening tussen 15 en 17 uur) zien wat er komt te hangen. Een klein tipje van de sluier, naamgeefster Majoor Bosschardt zal o.a. te zien zijn.

Behalve de 23e december is de Koepel, pardon, Bij Boschardt, ook op oudejaarsdag open, dan kunnen er oliebollen genuttigd worden.

Zal het langdurige gesteggel rond de Amkemakoepel met deze nieuwe wending eindelijk tot het verleden gaan horen? De tijd zal het leren.

 (Naar verluidt zullen de blauwe letters die samen het woord Amkemakoepel vormen binnenkort van de buitenmuur worden verwijderd. Zie nog eens hier)
Onder de naam Bij Bosshardt heeft het Leger des Heils diverse 'huiskamers'. Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Men kan er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt. LegerDesHeils

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bewoners van Plein Oost (Claremaheerd, Amkemaheerd, Ypemaheerd) en Amkemaflat hebben een persoonlijke uitnodiging gehad voor het buurtsteunpunt bij Bosschardt Beijum. Vergroting van de saamhorigheid van buurtbewonrs is het doel schrijven de corporatie- en heilslegerleiding. Met geen woord wordt gerept of en hoe er gepraat is met bewoners in de buurt, en of dit een invulling is die zij zien zitten. Natuurlijk was er pas wel de presentatie van Patrimonium in de Amkemaflat. Met bewoners applaus. Maar het christelijke "wij weten wat goed voor u is, alle heil komt van boven" valt in deze tijd toch op.

Liesbeth zei

Dit brengt echt geen zoden aan de dijk.
En ik durf te zeggen...dit gaat voor geen meter lopen.