vrijdag 11 december 2015

VAN DE DOEFMAT NAAR WIJ-BEIJUM (2)


Het voormalige speelplein van de Doefmat aan de Isebrandtsheerd staat deze week vol met allerhande bestelbusjes. Binnen in het gebouw is het aangenaam warm en staat de radio aan. Je hebt bouwvakkers die tijdens deze decembermaand buiten moeten werken, maar de heren die de Doefmat aan het omtoveren zijn naar WIJ-Beijum hebben een behaaglijke werkomgeving.

Waar gewerkt wordt vallen niet alleen de spreekwoordelijke spaanders, er zal ook gepauzeerd worden. Schaften, in het Gronings schoft genoemd, iets wat wel eens tot misverstanden kan leiden.

De blogger trof tegen half een vanmiddag de vier mannen die op bovenstaande foto zijn te zien. Wat een leven, lekker Bob de Bouwer spelen, muziekje erbij aan, pauzeren, over een paar uurtjes weekend. Niet verkeerd, zogezegd.

Heren, ik loop even door het gebouw heen om te zien wat jullie er nu toe van gebrouwen hebben. Geen probleem.

Zie foto links, helemaal achterin het gebouw komt een wachtruimte, foto is vanuit deze toekomstige ruimte gemaakt. Zie we daar spreekkamers in aanbouw?

Foto rechts, de elektriciteitsdraden hangen her en der uit het plafond.
Foto helemaal beneden, we zien de centrale ruimte van het pand. Zien we daar linksachter isolatiemateriaal liggen. Tja, waar over problemen gepraat gaat worden, daar moet de privacy gewaarborgd kunnen worden, de kamertjes moeten redelijk geluiddicht worden.

De heren gaan zo weer op weekend en vanaf maandag staan ze er weer. Over een paar weken ziet de Doefmat (of moeten we het al WIJ-Beijum noemen?) er van binnen vast heel anders uit.

Geen opmerkingen: