maandag 28 december 2015

BROODJES BIJ DE VUILNISCONTAINERS NAAST PLEIN OOST


Gisteravond ging ondergetekende even een boodschappentas met oude kranten en wat lege flessen richting de containers naast Plein Oost (Claremaheerd) brengen. Het miezerde. 

Wat ligt daar nou op de container waar je lege flessen naar binnen kiepert? Stukken stokbrood? Ja, verhip. Even een foto maken, zie het resultaat boven.


Wat zal daar nou weer voor verhaal achter zitten in deze Beijumer decembermaand met kerstpakketten, inzameling voor asieldieren en gratis diner? Zal dit ook een gift voor minder bedeelden zijn? Nu de blogger de afbeelding beter bestudeert vraagt hij zich af of de drie linker stukken brood op een bakplaat liggen en het rechter stuk ernaast, Het lijkt net zo. Het kan ook te maken hebben met een afgescheurd papier met tekst dat normaal gesproken op een container geplakt zit.

Zal de 'weldoener' hebben gedacht dat het toch wel erg asociaal is om de stukken brood met de oude kranten of flessen naar binnen te kieperen? Werd er aan zwervers en/of daklozen gedacht?

De menselijke geest blijft fascineren. En het gedrag wat eruit voortkomt evenzo. Vroeger zeiden ze, en de blogger weet niet of die uitdrukking nog in zwang is: onze lieve heer heeft vreemde kostgangers.

Zie ook foto rechts. Een paar dagen geleden lag een plastiek zak gevuld met goede ongeschilde aardappels bij de doorgangs-schagen van en naar Plein Oost, naast de Aldi.

Beijum is heel goedgeefs in deze decembermaand (geweest). Maar sommige kostgangers schieten duidelijk een beetje door.

Geen opmerkingen: