dinsdag 29 december 2015

VOETBALLEN IN EN BUITEN DE SPORTHAL


Er stonden vanochtend en vanmiddag tientallen fietsen voor en langs de sporthal in Beijum oost. Binnen was een voetbaltoernooi aan de gang. Maar in verband met het zachte 'voorjaarsweer' werd buiten in de naast gelegen Krajicek-voetbalkooi ook gevoetbald.

Zie nogmaals het programma voor de jeugd in Beijum, opzngronings, er werden voorrondes gevoetbald in het kader van het kerstvoetbaltoernooi.

Binnen in de sporthal zaten de drie rijen tribune goed gevuld met gewoon publiek, voetballende jongeren die even pauze hadden en met jongerenwerkers.
Er werd fanatiek gevoetbald, de vonken vlogen er bij tijd en wijle af. De jongerenwerkers keken het goedkeurend aan, waar wordt gesport hangt meestal een goede sfeer. En eventuele vandalistische neigingen zijn ver weg.

Op de muur helemaal achteraan hing een spandoek met het woord Bslim erop. Wat was dat ook nog maar?
Bslim, een Gronings voorbeeld Steeds minder jongeren in Groningen zijn lid van een sportvereniging. Ook laten ze gezonde voeding steeds vaker links liggen. Het project Bslim, de Groningse vertaling van het BOS-project, wil jongeren in beweging te krijgen. 
Lees dit blogbericht uit 2008.

Jongeren in beweging. Dat lukte vandaag wel in de sporthal van Beijum.

Foto rechts, de jongetrenwerker.
Links, buiten voetballen kon ook prima.
Foto beneden: twee medewerkers van Ambiënte waren ook aanwezig. Rechts staat Perla Lourens, hoe de mijnheer heet is me niet bekend.
Geen opmerkingen: