woensdag 30 december 2015

GEEN FEEST EN GEEN DICHTGETIMMERDE RAMEN TIJDENS JAARWISSELING

Morgenavond en nacht kan hier gewoon geparkeerd worden....

"Beijum is een volwassen wijk, we gaan er vanuit dat vernielingen met oud en nieuw tot het verleden behoren." 

De parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum is morgenavond en nacht gewoon het domein van eventueel geparkeerde auto's. De afgelopen vijf jaar stond er een bord voor de ingang van de parkeerplaats dat vanaf oudejaarsavond 18.00 alle auto's verwijderd moesten zijn. Op oudejaarsochtend werd een via gemeentewege grote betonnen vuurbak op de parkeerplaats neergezet waar tijdens de jaarwisseling een grote vreugdevuur werd ontstoken. En, nog steeds de afgelopen vijf jaar' werd tijdens het begin van oudejaarsavond een podium gebouwd vanwaaruit muziek kon worden gedraaid. Tot 3.00 uur in de nieuwjaarsnacht werd er feest gevierd.

De omwonenden van de parkeerplaats zullen morgenavond en nacht geen last hebben van harde muziek. Zoals eerder vermeldt, het feest dat vijf jaar geleden werd gestart om een de-escalerende uitwerking (geen vandalisme) te bewerkstelligen gaat komende jaarwisseling niet door.

En, ook heel opvallend, Winkelcentrum Beijum zal voor het eerst sinds jaren niet met houten schotten worden dichtgetimmerd.
André Hoogenberg van de gelijknamige dierenspeciaalzaak in het winkelcentrum vanmiddag: "Beijum is een volwassen wijk, we gaan er vanuit dat we de opgaande lijn van de afgelopen jaren kunnen doortrekken en definitief afrekenen met het verleden."

Met het verleden bedoeld hij dan niet de afgelopen vijf jaar waarin het betrekkelijk rustig was in Beijum, maar vooral de periode voor 2009/2010. Tijdens laatstgenoemde jaarwisseling marcheerde de Mobiele Eenheid vlakbij het winkelcentrum over straat. Burgemeester Peter Rehwinkel laat uitzoeken of de mobiele eenheid (ME) tijdens de jaarwisseling al dan niet te hard heeft opgetreden. Met name vanuit de Groningse wijk Beijum waren daar klachten over.

Rehwinkel heeft de politieleiding opdracht gegeven om uit te zoeken of het optreden van de ME door de beugel kan. Het gaat in eerste instantie om een intern politieonderzoek. Maar als de uitslag hem niet bevalt, zegt de burgemeester niet te schromen om aan anderen opdracht te geven tot een vervolgonderzoek. Bron: http://www.dvhn.nl/ 

Geen feest en geen dichtgetimmerde ramen. Beijum stelt zich de komende jaarwisseling gedurfd en kwetsbaar op. Zal de opgaande lijn, van grootschalige vernielingen naar een beheerste jaarwisseling, worden doorgetrokken? Op zal tuig dat op rellen en vernielingen uit is weer van zich doen spreken? Overmorgen weten we meer.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedemorgen Johan zag wel mensen timmeren hoor bij het centrum Lidl met planken enz

Johan Fehrmann zei

Lidl kan zijn...bedoeld wordt hier het vaste winkelcentrum waar de promenade doorheen loopt.

Johan Fehrmann zei

Lidl kan zijn...bedoeld wordt hier het vaste winkelcentrum waar de promenade doorheen loopt.