vrijdag 4 december 2015

BURGERMEESTER DEN OUDSTEN BEZOCHT DE ATENSHEERD


 

"Je bent net te laat, de burgemeester is net weg."

Omstreeks vier uur vanmiddag ontwaarde de blogger een groepje mensen op Winkelplein West. Zie foto links. Stadsdeelsecretaris Irma Zijlstra, mensen van de Sociale Long, het kan niet missen, hier heeft zich iets interessants voorgedaan. Kapper Gerrie de Boer trok de deur van z'n zaak open: "Hé, waar was jij nou, de burgemeester kwam net langs, ik heb hem een hand gegeven."

Een blogger kan niet overal tegelijkertijd zijn. En meestal weet hij, er is vast wel een lezer die een foto stuurt. En dat gebeurde.
Zie foto's boven en rechts, en met dank aan Maren Stienstra. Ze schreef bij de foto:

Ter info: de burgemeester kreeg een rondleiding door de Atensheerd en werd op de hoogte gebracht over ontwikkelingen voor die heerd. Ook kreeg hij symbolisch het eerste kerstpakket van de Sociale Long, die hij weer doorgaf aan bewoner Tiemen Wagenaar van de Atensheerd.

Update 21:50 uur, onderstaande foto is van Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp.

4 opmerkingen:

Ard zei

De burgemeester op bezoek in de Atensheerd
Vanwege dienstplicht of gemeende interesse
De uitkomst is wat de toekomst Beijum leert
Hoe deze visite zoden aan de dijk gaat zetten.

Kees Huizenga zei

Ik wilde er eerst geen aandacht aan geven, omdat ik niet wist of Tiemen Wagenaar dit Kerstpakket geheel toevallig had gekregen of juist niet.

Welnu: dit Kerstpakket van de zichzelf "a-politiek" noemende Sociale Long Beijum is willens en wetens (dus bewust) aan Tiemen Wagenaar uitgedeeld. Ik gun hem dit cadeau van harte, maar dit Kerstpakket is helaas zeer politiek getint. Hoe naïef en hoe dom kun je zijn?

Dit staat op de website van de BOB van gisteravond:

"De burgemeester ontving symbolisch het eerste kerstpakket en reikte dit vervolgens uit aan Tiemen Wagenaar, bewoner van de Atensheerd. Den Oudsten bedankte hem met lovende woorden voor zijn betrokkenheid en inzet voor de heerd, de wijk als bewoner en bestuurslid van de Bewonersorganisatie Beijum."

Ik neem de burgemeester niets kwalijk. Die wordt geïnformeerd door de SDC Oost (voorheen: de SDC Noorddijk). Dit cadeau aan Tiemen Wagenaar is vooraf voorgekookt door de demissionaire BOB (er zijn slechts twee bestuursleden meer over; niet Tiemen Wagenaar), de SDC Oost en de Sociale Long. Het bekende "ons kent ons"-verhaal.

Maar dan moet de Sociale Long zich niet meer "a-politiek" noemen! Met dit "symbolisch" (!) uitgereikt Kerstpakket aan Tiemen Wagenaar is deze op zichzelf mooie Kerstpakkettenactie van de Sociale Long gepolitiseerd en verkokerd. Dat had men vooraf kunnen weten. Dieptriest!

Wees a.u.b. niet boos op de analyserende boodschapper! Dit is volstrekt foute boel. Het is funest voor de beeldvorming van de Sociale Long als "a-politieke" beweging. Het riekt naar politieke en ambtelijke inkapseling. Hadden de dames van de Sociale Long dit niet in de gaten?

Het is mij bekend dat de BOB geen warme contacten heeft met het heerdcomité van de Atensheerd en omgeving, genaamd Huis & Heerd. In deze straat waren er in het NLA-verleden grote vraagtekens over het gebruik van de Wijkwegwijsbus door Tiemen Wagenaar.

Ik weet wel dat de heer Harm Vorsteveld erg lang zeer actief is geweest voor het heerdcomité Huis & Heerd. Waarom is deze man gepasseerd? Hij is nu erg ziek.


P.S. 1: Zeer opmerkelijk is dat Beijumnieuws NIET was uitgenodigd voor dit bezoek van de burgemeester. In de meeste gevallen is dit namelijk wel zo.

P.S. 2: Ik ben sinds gisteren niet meer betrokken bij de Sociale Long Beijum, maar dit heeft een andere reden. Het gebeurde van gistermiddag bevestigt evenwel ten volle de juistheid van mijn beslissing. Een reden te meer om afstand van deze club te nemen.

Anoniem zei

Verkennende werkzaamheden om de chaos en de toenemende ontoegankelijkheid van het winkelcentrum aan te pakken.

De slechte ingang van LIDL, de plassen in de steeg, de diepverzonken rioolput, de mollengoot voor de bakker, de brommers van de pizzabakker, de fietsen en autoparkeerchaos, geen bankjes, geen invalidenparkeerplaatsen!
Zomaar een paar pijnpuntjes.

Anoniem zei

wat stond er op de agenda van het wijkbezoek vd gemeente? En zijn dat burgemeesterstaken, of kwam de man als onze burgervader?