maandag 21 december 2015

HONDERDVIJFTIG KERSTPAKKETTEN IN DE MAAK

Samen dozen inpakken

De Wegwijzer had en heeft vandaag meer weg van een groothandel, een magazijn of een opslagplaats, dan van een dienstencentrum. Een paar duizend producten worden in ongeveer 150 dozen gestopt om vervolgens als kerstpakketten uitgedeeld te worden aan Beijumers die vlak voor kerst een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Boeken, pasta's, blikken soep, flessen wijn, bandenplak-setjes, sokken, je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in de kerstpakketten.
Beijum heeft gul gegeven, dat is wel duidelijk. Twee zaterdagen in november werd in Winkelcentrum door vrijwilligers gepost om winkelend publiek te vragen iets voor de kerstpakketten te doneren. Praktisch alle middenstanders deden mee, van kappers, fietsenmaker, de AH, het Café Biljart, de Wiershoeck, de speelgoedwinkel, teveel om allemaal op te noemen.

Beijum laat zich deze dagen van z'n beste kant zien.

Het idee begon in november 2014, Lammert Doedens brak in de Boerderijum een lans voor kinderen die geen sinterklaascadeaus kregen. Ruim een jaar later krijgen tientallen kinderen uit de wijk wat leuks aangeboden. En hun ouders ook. Het zijn dan wel geen sinterklaascadeaus geworden maar kerstcadeaus, maar wie maalt daarom?

Zie de video.
Update 18;$9 uur, speciale aandacht voor de medewerkers van de Zijlen die vandaag de lunch hebben verzorgd voor de harde werkers in de Wegwijzer. Op de video..., wat een prachtige tasjes voor in de kerstpakketten!!!


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit ontroerd me. De wereld is helemaal niet slecht. En Beyum is gelemaal geen achterstandswijk

Unknown zei

Ik voel me zo vereerd zo veel dank voor iedereen die dit mogelijk en in stand gebracht hebben xxx leonie en kinderen

Kees Huizenga zei

Waarom duikt Theo Smit steeds weg op deze videoreportage?

Dat valt enorm op!

Is dit verbindend gedrag?

Is Theo Smit bang voor Beijumnieuws?