vrijdag 18 december 2015

DE AMKEMAKOEPEL IS VOLTOOID VERLEDEN TIJD


Toen de Amkemakoepel nog Amkemakoepel heette...
Met het verwijderen van twaalf grote blauwe letters die tezamen het woord 'Amkemakoepel' vormden wordt een periode van gesteggel, machtsstrijd, ruzie, sluiting, opening, weer sluiting rond de pal tegen de Amkemaflat aanliggende recreatiezaal voor senioren afgesloten. Tenminste, dat is de bedoeling.

Zie foto, op de muur direct naast de koepel, achter de lantaarnpaal hingen de genoemde letters vele jaren achtereen. Wat rest zijn tientallen gaatjes in de muur waar de letters met schroeven vast hebben gezeten. Het kan niet anders, het verleden moet rigoureus plaats maken voor het nieuwe en alles wat doet denken aan dat verleden, waaronder de naam, moet derhalve worden verwijderd.

Zal het echt pais en vree worden rond deze voorziening voor senioren in Beijum Oost? De blogger komen geluiden ten gehore van mensen die zich totaal niet kunnen vinden in de nieuwe koers die hier zal worden gevaren. Zijn dat de kiemen die een nieuwe periode van gedoe inluiden? Of is de omvorming van de koepel naar een huiskamer van het Leger des Heils (Bij Boschardt, zie nog eens dit blogbericht) een meesterzet waar een langdurige vrede aan vast zit? De tijd zal het leren.


Komende woensdag 23 december wordt Bij Boschardt geopend.

1 opmerking:

Anoniem zei

BOSSHARDT.