vrijdag 4 december 2015

DE AMKEMAKOEPEL GAAT WEER (EENS) OPEN

Deze heren maken de Amkemakoepel weer 'bewoonbaar'
"Ik hoop nou een keer dat het goed gaat, het is een veel te mooie plek om langdurig leeg te moeten staan. Hopelijk wint de gezelligheid en saamhorigheid het de komende tijd van ruzie en conflicten."

Aldus een bewoonster van de Amkemaflat tegen half twee vanmiddag. Voor de naast de flat gelegen Amkemakoepel staat een busje, binnen wordt gewerkt. Heren, goed nieuws, de koepel gaat weer open, of niet. "Of het goed nieuws is weten we niet, maar we zijn ingehuurd om de koepel klaar te maken voor heropening, we begrijpen dat die voor de kerst weer open gaat."
Vul de zoekterm 'Amkemakoepel' linksboven op de zoekbalk in en je komt bij een hele rits aan berichten met als strekking: gesloten, weer open, gedoe en gedonder, we proberen het weer, toch maar weer dicht. De Amkemakoepel heeft een lange traditie op het gebied van onenigheid, conflict, tweespalt en geruzie achter zich liggen. De koepel sloot eind vorig jaar.

De Amkemakoepel in de Groningse wijk Beijum gaat weer open. De ouderensoos was lange tijd gesloten vanwege overlast.
De recreatiezaal van de seniorenflat ging een jaar geleden op slot. Ouderen zaten er ’s middags al aan het bier en ze zorgden tot diep in de nacht voor overlast. Daarnaast was er ook nog ruzie in het bestuur. De ouderen waren echter boos over de sluiting, omdat ze hun avonden met bingo en klaverjassen kwijt raakten.
De recreatiezaal krijgt nu wel een andere functie. Er komt een steunpunt van het Leger des Heils en alle wijkbewoners kunnen er terecht voor een kop koffie en workshops. Er geldt een alcoholverbod en de koepel blijft ’s avonds dicht. Nu.nl/Groningen

1 opmerking:

DDD zei

Nou dat klinkt erg gezellig. Je mag niks, behalve een kop thee drinken. Leuk.