dinsdag 15 december 2015

VLAGVERTOON AAN DE HOLMSTERHEERD

De Groninger vlag
De Limburgse vlag hangt er een beetje zielig bij
"Als we bezoek uit Limburg krijgen hangen we de Limburgse vlag op de voorgevel, zijn we alleen, dan hangt de Groningse vlag voor."

Aan de voorgevel van een huis in de Holmsterheerd wappert de Grunninger vlag. Aan de achterkant hangt de vlag van Limburg in de tuin. "Mijn ouders zijn 22 jaar geleden van Limburg naar Groningen verhuist, vandaar dat we twee vlaggen hebben." Aldus de thuiswonende dochter vanmiddag.

Groningers en Limburgers bijten elkaar niet, er is geen haat en nijd. Gezellige, kneuterige half Belgische zuiderlingen met een zachte g. Moet kunnen. Het zou wat anders zijn als er een Groningse én een Friese vlag aan een huis in Beijum zou wapperen. Want in gezelschap van anderen (bijvoorbeeld Groningers) arrogant Fries blijven kwekken, nee, dat pikken we hier niet.

Nederland heeft twaalf provincies en zijn allemaal voorzien van een eigen vlag. Veel vlaggen verwijzen naar historische gebeurtenissen en/of zijn afgeleid van het provinciewapen. De vlaggen zijn pas na de Tweede Wereldoorlog officieel vastgesteld. Hieronder vindt u alle vlaggen, met korte uitleg en in willekeurige volgorde, op een rij. Mens en Samenleving

Geen opmerkingen: