dinsdag 22 december 2015

"DIE WARMTE DOET ME ENORM GOED"

"Ik ben hartstikke blij met m'n pakket, maar het zelfgemaakte kaartje raakte mij het meest."

Een paar honderd Beijumers (inclusief kinderen) werden vanmiddag verrast. Komt daar een busje voorrijden, stapt er een mijnheer met een doos uit, belt aan, en overhandigt je een volle doos met producten. Opeens ben je een kerstpakket rijker.

Wijkbewoonster Karin moet er nog van bijkomen: "Prachtig! En wat geweldig dat Sociale Long mij niet alleen maar veel gezinnen in de wijk wat extra's geeft met deze dagen."

Het idee dat er aan haar is gedacht doet haar veel: "Ik ben niet alleen blij met de producten, waarvoor ik alle sponsors en gevers wil bedanken, echt top, maar de warmte die ik ervaar doet me enorm goed. Ik ben verder erg blij met alles, met het hele pakket, maar het zelfgemaakte kaartje raakte mij het meest."

Zie de afbeeldingen. Het genoemde kaartje (helemaal boven) is geschreven door iemand van de Schatkamer. De tekening ook (getekend).

Wat was de Schatkamer ook nog maar? Lees hier.

(In principe vertelt lezeres morgen José ook haar verhaal als ontvanger van een kerstpakket. Meer mensen? Beijumnieuws@ziggo.nl )

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Gisteren stond er een paginabreed artikel in het DvhN over de Kerstactie van de Sociale Long Beijum.

Zie: https://www.dvhn.nl/plus/Beijum-schrijft-eigen-kerstverhaal-21099079.html

Prachtig dat in het DvhN weer iets positiefs over Beijum staat. Hoe een ongesubsidieerde vrijwilligersclub Beijum aan elkaar hecht en dwarsverbanden legt.

Toch wil ik aandacht vragen voor het feit dat ik het betreur dat in het DvhN niet wordt verwezen naar de inspirator, drijfkracht en bedenker van deze warme Kerstactie.
Eind vorig jaar, op 21 november 2014, was in de Boerderijum de presentatie van de tweede druk van het Beijumboek.
Lammert Doedens kondigde toen een Kerstactie aan voor de minima in Beijum.
Lammert Doedens maakte tijdens deze bijeenkomst tevens de start van Radio Beijum bekend.

De tweede Kerstactie is een groot succes gebleken. De Sociale Long Beijum heeft voor veel draagvlak, vreugde, betrokkenheid en aanhang in de wijk gezorgd. Beijum is een warme wijk. Rijk van geest. Vol compassie en aandacht voor elkaar. Nabuurschap en gemeenschapszin.