vrijdag 4 december 2015

SINTERKLAAS BEZOCHT DE HEERDSTEE


Omstreeks half negen vanochtend arriveerde Sinterklaas met een bont gezelschap aan Pieten in de Bentismaheerd alwaar hij de meest centraal liggende school van Beijum bezocht.

Tegen half twaalf ging ondergetekende even kijken. Eigenaardig, op 4 december was alle zonwering van de school naar beneden gehaald om de zon niet teveel de klassen in te kunnen laten schijnen.
Binnen op de gang en in de hal lag de vloer bezaaid met pepernoten en ander strooigoed. Even wachten tot Sinterklaas en z'n Pieten klaar waren om de kinderen in de schakelklas (klas waar buitenlandse kinderen zitten die nog maar kort in Nederland zijn) te vermaken en te verblijden.
Er hing een fantastische sfeer in genoemde klas, zag de blogger door de ramen heen, het moet toch een beleving zijn voor onder meer de Syrische kinderen uit de klas die voor het eerst in hun leven een ontmoeting hebben met Sinterklaas en zijn bont geschminkte Pieten.

Sinterklaas had na z'n bezoek aan de schakelklas behoefte aan pauze, wat wil je ook, de man is erg op leeftijd en sjouwt wat af. Voor hij met z'n aanhang de koffiekamer inging poseerde hij even voor de fotograaf, zie het resultaat boven.

Het is maar de vraag of Sinterklaas het eeuwig leven heeft, gelukkig staat de nieuwe generatie klaar om hem op te volgen. Zie foto beneden. Sinterklaas met vijf van z'n Zwarte Pieten. Wat een geëmancipeerd kinderfeest is het zo onder anderen toch, alle Pietjes zijn van het vrouwelijk geslacht.

De zon scheen zoals gezegd uitbundig, het voelde op het schoolplein aan als voorjaar. Binnen was het feest en er hing een uitbundige sfeer. Alle kinderen genoten zo te zien, de tijd dat Zwarte Piet een boeman was is al lang voorbij. Zijn het geen schatjes (zie nogmaals foto boven en beneden)?



3 opmerkingen:

Ard zei

Sinterklaas met pietman /-vrouw
De knechten zo zwart als roet
Wat ik als peuter ontmoeten wou
En nu voor velen blijven moet.

Anoniem zei

De Heerdstee is een leuke school.
De moeite waard om eens een "Expeditie" naar te maken

Ard zei

Sinterklaas met pietman /-vrouw
De knechten zo zwart als roet
Wat ik als peuter ontmoeten wou
En nu voor enkelen wijken moet.