zondag 13 december 2015

BEIJUMER MAAKT KERST MOGELIJK VOOR MINIMA

(Ingezonden)
Tijdelijk Restaurant Makantaria open aan Oosterhamrikkade 
“Wij willen dat Kerst voor iedereen in Groningen genieten is,” vertelt Beijumer Peter Frans. Daarom opent Peter samen met zijn vrouw Marina het tijdelijk benefietrestaurant Makantaria in Lunchcafé Salmagundi’s aan de Oosterhamrikkade 8. Voor vrijdag 11zaterdag 12 en zondag 13 december zijn plaatsen te reserveren. De opbrengst gaat naar De Voedselbank die kerstpakketten gaat verspreiden onder minimagezinnen. 
“Voor duizenden mensen in Nederland is kerst een moeilijke tijd”, weet Peter, “’Een frikandel speciaal was vorig jaar ons kerstdiner’ , vertelde iemand ons. Deze onderkant van de samenleving raakte ons diep en vanuit een drive om er iets aan te doen lanceerden wij in september de campagne ‘Help ons helpen’.” 
Het doel van deze actie is om in december kerstpakketten te doneren aan huishoudens die gebruikmaken van de Voedselbank in Groningen en op den duur misschien wel in heel Nederland. “Want zeg nou zelf: het kan toch niet zo zijn dat je in een Westerse stad als Groningen in armoede leeft. Zeker met Kerst niet.”
Een tafeltje reserveren kan via reserveren@helponshelpen.org. Je krijgt een heerlijk Moluks dagmenu geserveerd. Je bepaalt zelf hoeveel je geeft, maar de richtprijs is €15. 
Foto: LSFotografie.nl 

1 opmerking:

DDD zei

Mooie mensen met mooie doelen.