woensdag 16 december 2015

KERSTPAKKETTEN SOCIALE LONG GAAN RICHTING ONTVANGERS


De kerstpakkettenactie van Sociale Long Beijum gaat langzamerhand richting afrondende fase, te weten de overhandiging richting de pakweg honderd Beijumers (gezinnen) die een steuntje in de rug met kerst goed kunnen gebruiken. Rond kwart over een vanmiddag werden de pakketten van zolder gehaald in het Heerdenhoes waar ze wekenlang lagen opgeslagen.

Twee zaterdagen stonden mensen van Sociale Long in Winkelcentrum Beijum om donaties voor de kerstpakketten in ontvangst te nemen. Zie nog eens dit bericht.
En Lammert Doedens sprak onlangs tussen de pakketten die toen nog op zolder lagen zijn dank uit voor de vele giften, zie nog eens hier.

Over negen dagen is het kerstmis en het is de bedoeling dat de 100 (!) pakketten daarvoor aan huis afgeleverd gaan worden. Voor velen zal het een verrassing zijn als er opeens iemand met een doos spullen voor de deur staat.

De vanmiddag uit het Heerdenhoes getilde dozen worden naar de Wegwijzer vervoerd al waar ze komende maandag geordend en gesorteerd zullen worden (een pakket voor een gezin zal bijvoorbeeld een andere inhoud krijgen dan een voor een alleenstaande). In de verdere loop van de week zullen de goedgevulde pakketten richting blije eigenaars worden vervoerd.

(De overhandiging van een kerstpakket is natuurlijk een privé-aangelegenheid, niet iedereen wil bekend worden gemaakt. Maar stel dat er toch iemand is die z'n verhaal wil doen op Beijumnieuws, en die in beeld wil, mail dan even naar Beijumnieuws@ziggo.nl . Er zit vast een mooi Beijumer kerstverhaal in...)

Geen opmerkingen: