vrijdag 25 december 2015

KERSTNACHT IN HET CAFE BILJART BEIJUM


Buiten zat de sneeuw tegen de ramen en op de fietsen. Binnen was het warm en gezellig. De een vindt het leuk om in de nacht van 24 op 25 december naar een nachtdienst te gaan, een ander gaat feestvieren en vertier zoeken in een kroeg.

De kerken schijnen dit jaar met kerst voller te zitten dan de afgelopen jaren, de ellende met vluchtelingen en terreurdreiging heeft daar mee te maken. Veiligheid zoeken, bij elkaar kruipen.

Het was ook volle bak in Café Biljart toen ondergetekende er afgelopen nacht tegen een uur binnenliep. Geen zware motieven zoals bij veel kerkgangers, gewoon lekker bier drinken, samen kletsen en meezingen met de muziek.

In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk werd gisteravond en afgelopen nacht Heiliger Abend gevierd. In veel Duitse gezinnen houdt dat in dat er een soort van pakjesavond wordt gevierd, iets wat in Nederland nog grotendeels met Sinterklaas gebeurd.

In het café aan de Claremaheerd werd kerst niet vroom en 'heilig' gevierd. Hier waren gewoon mensen aanwezig die feest vierden. En de liefde ontbrak ook niet, zie foto's rechts en (links) beneden.

Zo viert iedereen kerst op zijn of haar eigen manier. Het was een gezellige hoogmis aan de Claremaheerd. Er werd niet gebeden of een uur stijf in een bankje gezeten. Wel werd er gedanst en veel gelachen.

Kerstmis hoeft niet zwaar en serieus te zijn. Dat was maar al te zichtbaar op de succesvol verlopen kerstnacht in het Café Biljart.6 opmerkingen:

Anoniem zei

het was een topavond

bedankt Jeffrey

grt. jos

Anoniem zei

wat een gezelligheid topavond gehad

Anoniem zei

Kerstavond vieren in een kroeg verloedering ten top

Anoniem zei

Ja sorry , al het bier in de kerk was al op! Was wel gezellig hoor ,lekker haardvuurtje der bij! Anoniem 28/12 12.35 hoe smaakte de azijn ?

Anoniem zei

Een beetje normen en waarden anoniem 22,01 daar gaat het om maar voor sommige mensen is het water naar de zee dragen in dit geval alcohol naar de sjappen .En ja nu verlaag ik mij ook tot schelden helaas .

Anoniem zei

ja de één zoekt zijn vertier in de kerk en de a nder zoekt zijn vertier in de kroeg.

ieder zijn ding