woensdag 9 december 2015

KIND AANGEREDEN IN DE ONNEMAHEERD

Update 19:10 uur; foto Arend Beukema.
In de Onnemaheerd is naar verluid een traumahelikopter geland in verband met een ongeluk waar een kind bij betrokken is.

Lezeres berichtte: Was een kindje aangereden op de Onnemaheerd...zag er van horen zeggen niet best uit...wat er precies is gebeurd weet ik niet...
Lezeres uit de Hiddemaheerd: Het was ook een af en aan gaan van sirenes.

(Wordt vervolgd)
Aan de Onnemaheerd in het Groningse Beijum raakte woensdagmiddag rond half twee een jongetje gewond. Een automobilist kon hem niet meer ontwijken toen hij plotseling de straat op rende.
De kleuter was waarschijnlijk aan het spelen langs de straat. Hij verdween achter een bestelbusje uit het zicht. Hij schoot de straat op en werd geraakt door de auto.
Het jongetje raakte niet zwaargewond, maar is wel ter controle naar het UMCG gebracht. Hij was aanspreekbaar en had schaafwonden op zijn hoofd en buik. Een traumahelikopter die ter plaatse kwam, kon onverrichter zaken vertrekken.
(Bron www.dvhn.nl )

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ow wat erg
Ik vind het zo wie zo al een rot plek om kinderen te laten spelen.
Er is daar zoveel verkeer vooral als de school uit gaat
dan is het een drama, want zoveel auto's en kinderen.
Ik hoop dat het met het jongetje goed is afgelopen.
Ik vind dat daar een bord moet komen van 10 km per uur en niet harder
Want met zoveel kinderen tegelijk dan is de kans groot dat er wat mis gaat
En sommige automobilisten rijden veels te hard.
Das niet normaal.
Lief jongetje beterschap en ik hoop dat je er niks ergs aan hebt overgehouden
Lieds

Anoniem zei

natuurlijk weet ik niet of de oorzaak ligt in het te snel rijden maar het valt me op dat er in veel straten, woonerven notabene! dus stapvoets (en dat is geen 30!), veel te hard wordt gereden. Zelfs het stukje bij de Beijumkorf(voormalig kleihorn) waar een fietspad in de bocht na de (te flauwe) drempel uitkomt, trappen ze hem nog op z'n staart.

klachten, vragen en opmerkingen richting gemeente en politie helpen niet, ze gaan niet controleren in de straten.

Hoeveel kinderen (en volwassenen) moeten er nog worden aangereden of moeten er eerst doden vallen voordat er wat wordt gedaan?

Nu ik toch aan het 'zeuren' ben... de verlichting bij de oversteekplaatsen op de wijkring laat op een aantal plekken ook te wensen over. Het is soms lastig potentiele overstekers te zien... levensgevaarlijk, zeker met de snelheid van sommige automobilisten. Ook daar mag wel eens wat aan gebeuren.

Anoniem zei

Ik vind het ook zeer treurig als je iets stuk hebt dan krijg je direct een bon
zonder waarschuwing en zonder kans om het te maken als het net is stuk is gegaan maar in dit geval is er een kind bij betrokken en daar wordt niks aan gedaan.
Laatst hier in de straat stonden 2 mannen te ruzieen over dat een auto te hard reed nou dat was niet waar die man woont hier al tig jaar en rijd netjes 10 kilometer per uur stapvoets hier in de rensumaheerd omdat hij zelf ook kinderen heeft en dat het hier een rotboocht is waar nog nooit is gebeurt gelukkig maar. Maar sommige vergeten even dat rechts hier voorrang heeft
ik hou mijn hart hier altijd vast want woon zelf vlakbij die bocht.
Volwassenen hebben bij onnemaheerd al een probleem met al die auto's ik ben zelf ook niet zo groot maar kleuters zijn helemaal niet tussen al die chaos van auto's niet te zien.
Ik vind zet daar een bord 5 km per uur vanwege veiligheid van de kinderen en natuurlijk ook de volwassenen
Maar ja in Nederland moeten er eerst doden vallen voor er wat gebeurt

Bert zei

Inmiddels te horen gekregen dat het jongetje een gebroken bovenbeen en een aantal flinke oppervlakkige hoofdwonden had en dat het oor van de jongen gehecht is. Blij dat voor het jongetje het relatief goed afgelopen is, maar hoe lang nog? Het mag duidelijk zijn dat er nu goed én juist gehandeld moet worden, ofschoon plots overstekende jonge kindertjes overal voor kan komen. Wellicht een idee om de Onnemaheerd daar af te sluiten of dat het verboden wordt om aan de kant van de (of nog beter elke) school te parkeren!

Anoniem zei

Misschien de Dom Helder volgend jaar naar het gebouw van de expeditie?
Daar kan je de zijdeur uit. Kom je zo op het plein.En weinig verkeer.