dinsdag 8 december 2015

EEN NIEUWE ACCU VIA DE ANWB-WEGENWACHT


"We komen net van huis en wilden even via de AH naar Boertange om een kerstmarkt te bezoeken, begeeft de accu het, de auto wil niet meer starten."

Afgelopen zondagmiddag was dat. De Beijumer en eigenaar van de auto liet z'n humeur er niet door bederven. Zijn abonnement op de ANWB gebruiken, bellen, en binnen no time kwam er een 'mannetje' in de bekende gele bus aanrijden. "Hij heeft de accu opgemeten en de waarden waren te laag, daarom laten we er een nieuwe inzetten."

Handig, zo'n pech onderweg. Ook op zondag. De blogger herinnert zich in het verleden een paar keer voortreffelijk te zijn geholpen door de ANWB. Dat was ten tijde van de rode Jetta, sinds ondergetekende in een auto van Autobedrijf Visser rijdt, heeft hij nog niet een keer de Wegenwacht hoeven inschakelen (afkloppen).

De Beijumer kon na de beurt probleemloos de reis vervolgen.

De echte accu-startproblemen moeten nog komen als het echt winter wordt.

De blogger kan hier wel een beetje reclame voor de ANWB lopen maken, maar juist op accugebied heeft hij z'n twijfels over deze service. Ten tijde van de Jetta kwam de Wegenwacht ook een keer opdraven i.v.m. startproblemen. Het 'mannetje' mat de accu en adviseerde een nieuwe. Kon direct aangeschaft worden. Ondergetekende hield de boot af en reed de volgende dag naar Visser aan de Oosterhamrikkade, die concludeerde dat de accu helemaal in orde was en niet vervangen hoefde te worden. Dat sterkt je vertrouwen niet (wel in Visser, maar niet in de Wegenwacht). 

Niks ten nadele van de man links en rechts op de foto, die komt ter goede trouw over.

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

Johan, natuurlijk was je accu niet op. Je had je lampen gewoon uit moeten doen voordat je door de voordeur van je huis naar binnen stapte.

Mijn accu had er na 10 jaar niet zoveel zin meer in. Ik heb net een nieuwe.