zondag 6 december 2015

ONDERTUSSEN IN DE DOEFMAT

l

Zal er een kunstenaar hebben gewoond? Een schrijver of een journalist? Een wazige dichter misschien? Waarom gaat een mens toch met grote vette letters 'Kill your darlings' op de muur van z'n woonvertrek kalken?

Zie foto, een voormalig klaslokaal en daarna, tot afgelopen 1 november, een woonvertrek in de Doefmat. De blogger maakte er afgelopen vrijdagmiddag foto's en wellicht zit de serie 'Van de Doefmat naar WIJ-Beijum' eraan te komen.
Kill your darlings, een bekende kreet binnen de journalistiek. Schrap om je artikel, gedicht of blog de juiste lengte te geven je lievelingswoorden. Vermoord je schatjes, letterlijk vertaald. Schrijven is schrappen, zei ooit Godfried Bomans.
Kill your darlings (Engels voor: Dood je lievelingen) is een schrijfadvies voor scenaristendichters en andere schrijvers. Het motto, geformuleerd door William Faulkner, kan worden gezien als een gebruiksaanwijzing of regel, die uiteraard niet altijd geldt. Wikipedia
(Links op de foto de man die de blogger vrijdag rondleidde. Hij is met collega's druk aan het werk om de transformatie van schoolgebouw naar zorg/welzijnscentrum vorm te geven. Binnenkort meer)

Geen opmerkingen: