zondag 6 december 2015

"HULDE VOOR FC-GRONINGEN, EUROPEES ÉN DE VIJFDE PLAATS.."

"Kun je die lui niet eens aanpakken? Eerst de beker winnen, iedereen hossana, daarna Europa in, en met Sinterklaas de vijfde plaats. En ze blijven maar zeuren. Hulde voor de FC."

Supporter uit de grootste FC-wijk van stad is het duidelijk niet eens met de in zijn ogen 'zeur- en zeik-mentaliteit' van de stad Groninger journalisten. "Die waarschijnlijk vanuit hun huis op de zondagsbank de wedstrijd tegen Roda JC hebben gezien."

Met voetballen ben je nooit neutraal. Ondergetekende ook niet. Voetbal is immers emotie. En emotie dringt het nuchtere verstand terug...

Afgelopen mei ontplofte de stad van feestvreugde, onze eigen FC-Groningen won voor het eerst in de historie de KNVB-beker. Feest.

Tevoren wist je al, misschien een pessimistische Knoalster inslag, die vliegen er na één ronde weer uit. Maakt het wat uit? Nog nooit in een lopende jaargang beleefde ondergetekende zoveel voetbalplezier aan de FC als nu.
Vandaag steeg de FC naar de vijfde plek in de vaderlandse competitie, het sleepte een punt uit het zuiden des lands weg, tegen Roda JC. Hoon en pek en veren, want boeh, wat slecht.
Komende midweek weer een Europese wedstrijd en komend weekend wacht Feijenoord in de Euroborg.

De scherpslijpers, die in mei nog himmelhoch jubelden, hebben hun pijlen in de aanslag.

Neutraliteit bestaat niet als het om voetballen gaat. Objectiviteit al helemaal niet. Opportunisme regeert. Jubelen als er een beker wordt gewonnen. Jammeren, zeiken en zeuren als FC-Groningen én Europees én landelijk speelt. En op een keurige vijfde plaats in de eredivisie staat.
Geen enkel plan, geen enkel idee, geen enkele structuur bij . Daar is een coach toch verantwoordelijk voor?
Doelpuntloze bedoening in Kerkrade: FC Groningen heeft zondagavond in Zuid-Limburg met 0-0 gelijkgespeeld op h...

2 opmerkingen:

Grunn zei

Hoog en laag dik en dun...altijd voor Grunn

DDD zei

Wat moet dit op BEIJUM nieuws?