donderdag 17 december 2015

KERSTPAKKETTEN OPGESLAGEN IN DE WEGWIJZERDe ruimte van het MJD in de Wegwijzer op Plein Oost doet deze dagen een beetje dienst als opslagplaats, als slijterij en Luilekkerland. Een deel van de kerstpakketten, waaronder flessen wijn (120!) ligt er te wachten om volgende week aan de gelukkigen te worden overhandigd.

Het was nogal een klus om de volle dozen vanaf de zolder van het Heerdenhoes naar beneden te tillen, in de auto te zetten en naar Plein Oost te vervoeren. Vanuit de auto moest alles weer naar binnen in de Wegwijzer worden getild. Gelukkig hadden ze daar de beschikking over een kruiwagentje, zie foto boven, de pakken wijn konden zodoende veilig worden vervoerd.

Op de rechter afbeelding staat MJD-er Ivan bij de pakketten in wording. De temperatuur is behaaglijk in het MJD-gedeelte, handig dat er louter houdbare spullen voor de kerstpakketten zijn verzameld.

De blogger heeft iets dergelijks nog nooit meegemaakt in z'n Beijum-periode (ruim 20 jaar). Een groep Beijumers die keihard werkt (in Winkelcentrum staan posten, vervoeren, verdelen, bezorgen) om mensen die het goed kunnen gebruiken een kerstpakket aan te bieden waar je u tegen zegt (zeer goed gevuld).

Het kan niet anders zijn, dit gaat volgend jaar op herhaling, dit wordt een traditie.

Geen opmerkingen: