zaterdag 12 december 2015

RUIM 140 KINDEREN OP DE KERSTMARKT VAN BEIJUM

Deze lieve dames zaten bij de ingang van de Kleihorn
"Het was een groot succes, de opkomst was erg hoog, er kwamen maar liefst 140 kinderen opdagen."

Kinderen schminken..., het gezicht van het meisje was nog niet af
In buurtcentrum de Kleihorn werd vanmiddag tegen kwart voor vijf een succesvolle kerstmarkt afgerond. De vloer werd reeds geveegd en aan de tafels waar werd geschminkt en geknutseld waren de laatste activiteiten zichtbaar. De kerstman zat eenzaam en verlaten aan de bar, hij oogde een beetje moe. "Hij heeft het ook heel druk gehad en ging vaak met de kinderen op de foto", aldus een bezoekster.

De blogger kwam veel te laat aan om een juiste impressie van de middag weer te kunnen geven, maar op gevoel en op de informatie afgaand dat het druk is geweest, mag je wel concluderen dat Beijum weer een geslaagde kerst- en doe-markt achter de rug heeft.
Jong en ouder waren lekker bezig
Buiten miezerde het, een witte kerst lijkt verder weg dan ooit tevoren. Binnen was het aangenaam warm. Kinderen liepen tevreden met hun geschminkte koppies rond. En de blogger moest vijf keer aanhoren: "Je bent wel een beetje laat, vind je niet?"

Een juiste constatering. Er klonk geen verwijt in de woorden door, eerder teleurstelling, altijd leuk om een evenement dat goed geslaagd is in Beijum voor het voetlicht te brengen.

Eventuele foto's of verhalen zijn welkom.

Beijum gaat langzamerhand richting het einde van 2015. Sinterklaas en de kerstman zijn geweest. Ze leken dit jaar een beetje op elkaar. Maar dat kan aan de blogger liggen.

De most wonderfull time of the year komt eraan. En daarna de jaarwisseling.

Update 17.45 uur. Niet vergeten, de Fakkeltroffee is vanmiddag uitgereikt. Die ging naar de buurtconciërges van Beijum. De 'moeder' van de Fakkeltroffee staat hier links op de foto. Met dank aan Frieda...
Samen kerststukjes maken

Geen opmerkingen: