maandag 21 december 2015

"GEEN APPELS MET PEREN VERGELIJKEN" (Vluchtelingen versus Voedselbank)

"Dit is toch wel een beetje appels met peren vergelijken. Wij kunnen onze aanvragen wel degelijk aan en onze cliënten krijgen nu veel meer als een jaar geleden. Vluchtelingen hebben hier recht op een menswaardig bestaan."

Ulfert Jan Molenhuis van de Voedselbank Groningen laat zich niet uitspelen. Geen wij tegen zij. De komst van vluchtelingen mag niet afgezet worden tegen de noden van vluchtelingen die asiel aanvragen.

Lezers vinden het laagdrempeliger te reageren op de Facebookpagina van Beijumnieuws, via FB. worden berichten net als op Twitter aangekeild (zie logo FB links).

Gisteravond postte de blogger er bovenstaande afbeelding. Hij schreef erbij:

Is het zo erg dat er vluchtelingen naar Nederland/Groningen komen?
Wat heeft een mens liever, mensen uit den vreemde die hulp zoeken, of extremistische Hollandse hooligans/terroristen die dit kost wat kost willen voorkomen?


Enkele reacties tot nu toe (en waarom een mijnheer z'n inzending met als strekking: weg wezen vluchtelingen, eigen volk eerst) heeft ingetrokken is niet helemaal duidelijk.

*Uiteraard het eerste maar nog liever heb ik dat mensen die onder de armoede grens leven geholpen worden wij betalen ons rot aan ziekte kosten en belasting terwijl vluchtelingen vanalles krijgen en en deel nog ontevreden is ook
*Mensen die met kleine kinderen aan de hand huis en haard verlaten, omdat hun leven daar niet zeker is, zijn letterlijk ontheemd en hebben een veilig heenkomen nodig. Ze zoeken niet zozeer geluk, dan
wel een goede plek om veilig te wonen. Ook voor hun gezinnen. 
Ik kan me best indenken dat de hoeveelheid binnenkomende 'inwijkelingen' mensen bang maakt, maar dan heb ik maar 1 advies: draai het eens om. "Stel, je bent hier je leven niet zeker en vlucht een ver vreemd land, waar het klimaat anders is, het eten ook nog. Enzovoorts. Maar je wordt er met open armen warm ontvangen! Ze gunnen je ruimte om te leven. Staan niet met honderdtallen te schreeuwen en te dreigen. Gewoon omdat je als mens een plaats verdient."Zij het niet in het povere Syrië, dan wel in het rijke koninkrijk Holland.
Het gaat misschien moeite, plaats en tijd kosten, maar we zijn hier in Nederland aangekomen op het punt waar de inspanningen terwille van de vluchtelingen ook voelbaar zijn.*Ik wordt doodziek van mensen die zeggen oprotten naar eigen land. Hoop voor diegenen dat het hier nooit zuiver hoeft te komen. Eigen mensen eerst. Ja we gebben mensen erbij die het slecht hebben maar dan nog hebben wij vergeleken bij de vluchtelingen het nog goed. Ik ben VOOR vluchtelingen opvangen mss zou het wel beter zijn om het in kleinere centra te doen
*Ieder zijn eigen mening. Maar brullen dat we het in Nederland slecht hebben en dat daar eerst naar gekeken moet worden laat mijn bloed koken. Wij zijn ook niet rijk qua geld. Maar wel gezond en gelukkig. En ik gun dat een ander ook. Dus vluchtelingen welkom. En Nederlanders: wees blij met wat je wél hebt.

*Ben het helemaal met je eens, geen mens heeft het hier slecht als je verstandig met je geld om gaat hou me er verder maar stil over.

*Ja klopt ik heb ook niet breed maar ik ben gelukkig met wat ik heb een huis, warm en eten. Geen rondvliegende kogels en bommen etc. Laten de mensen die vinden dat ze terug moeten zelf daar heen gaan dan weten ze wat het is.
*Ik heb 5 kids en minimum en red me prima hoor we zijn allemaal gezond en dankbaar ik ben voor, mensen die klagen doen zelf ook iets fout die vluchtelingen hebben ook recht op een normaal en veilig bestaan.

*Ben het allemaal met jullie eens, dat we hun moeten helpen, maar er zijn ook groeperingen in Nederland die het minder hebben dan jullie.Als ik vergelijk met de Molukse en Indische Nederlanders die daar voor Nederland gevochten hadden en uit dat land moesten ,hier opgevangen werden en eerst in barakken en contrakt pensions moesten wonen en alles uit eigen zak moesten betalen, dan vind ik het contrast een beetje te groot ,men eist hier goede opvang, woning ,zakgeld ,voedsel enz. enz. Wij moesten ons aanpassen aan de Nederlanders[ wat ik normaal vind] maar tegenwoordig moeten de Nederlanders zich aanpassen aan de vreemdelingen.[ moskee, scholen St. Nicolaas.]

*De voedsel banken kunnen de aanvragen van Nederlandse mensen niet eens aan zoveel zijn er en die mensen dan daar hoor je niemand over een vluchteling krijgt 29 euro per dag als ze volwassen zijn en een kind was volgens mij 9 euro maar weet het niet zeker meer maar als gezin met vader en moeder 2 kinderen is dat 76 euro per dag terwijl ze niks hoeven te betalen dan wil ik ook wel vluchteling zijn dat komt op een dikke 500 per week uit reken maar even verder wie van jullie hier heeft dat en hoeft er niks van te betalen.
*
Ulfert Jan Molenhuis Dit is toch wel een beetje appels met peren vergelijken. Wij kunnen onze aanvragen wel degelijk aan en onze cliënten krijgen nu veel meer als een jaar geleden. Vluchtelingen hebben hier recht op een menswaardig bestaan.

Geen opmerkingen: