maandag 7 december 2015

VAN DE DOEFMAT NAAR WIJ-BEIJUM (1)

De heren van Bouw Facility bouwen WIJ-Beijum

"We zijn al klaar met leeg strippen, we zijn al aan het opbouwen, in week vier of vijf kan het nieuwe jaar wordt het pand opgeleverd."

Dat gaat snel. De blogger heeft geen verstand van bouwen, bouwvakkers en hun bezigheden, maar hij was in de veronderstelling dat de verbouw van de Doefmat naar het nieuwe WIJ-Beijum maanden zou duren. Begin februari is alles al klaar! (Begin maart, staat op het plakkaat aan de muur, zie dit bericht)

Afgelopen vrijdagmiddag zag ondergetekende de deur van het oude schoolgebouw open staan. Zullen ze al bezig zijn? Binnen werden twee handige heren aangetroffen die met de transformatie van het gebouw bezig waren. Fotootje heren? "Dat moeten we eerst even bij onze baas navragen, dat kunnen wij niet zo maar beslissen." Bijna overal heerst hiërarchie, verantwoording afleggen en niet de schuld ergens van krijgen, ook in de bouwwereld. Het telefoontje duurde even: "Geen probleem, ik moest even vragen want het pand is van de gemeente."

De twee aanwezige heren zaten tegen hun vrije weekend aan, maar ze waren niet te beroerd om de blogger even rond te leiden. Er worden gesprekskamertjes gebouwd, de bestaande keuken wordt uitgebreid, er komt een invalidentoilet, een wachtkamer (achterin het pand), een balie, etc.

In ongeveer twee maanden tijd verschijnt hier langzamerhand het onderkomen van WIJ-Beijum. De blogger zal trachten wekelijks een update te maken. Deze serie kent geen vaste dag of tijdstip.

Afbeelding beneden, klik groter, voor wie er wegwijs uit kan worden, zo ziet het nieuwe WIJ-Beijum er op papier uit....


1 opmerking:

marijke zei

Kosten € 700.000
Straks nog een school gebouw leeg; de Expeditie. Gemeente is lekker bezig...