donderdag 17 december 2015

KUNSTENAARS UIT BEIJUM PRATEN EN MAKEN PLANNEN"We gaan in april een gezamenlijke expositie in het Trefpunt houden." 

Wie zegt dat kunst dood is in Beijum? Er is dan wel geen kunstpand op Plein Oost meer waar kunstenaars samenkomen en waar maandelijks nieuwe exposities werden gehouden, toch is er nog terdege een kunstenaarscollectief actief in Beijum. 

Tweewekelijks komen ze op dinsdagmiddag half drie samen in het Grand Café Trefpunt.Zoals eergistermiddag het geval was. Kunstminnende Beijumers, Hunzenaren, kunnen vrijblijvend komen aanschuiven (al weet de blogger niet of de volgende bijeenkomst, de 29e, i.v.m. de kerstvakantie wel door gaat).

Wat opviel was dat er hoofdzakelijk kunstenaars naar de bijeenkomst kwamen die iets doen op het gebied van schilderen, tekenen, knutselen, etc.

Zijn schrijvers ook kunstenaars? Bloggers? Beeldhouwers? Hebben we geen dichters in de wijk? Een cabaretier of een standup comedian? Jongleurs? Kunstenaars uit Beijum verenigt u. En niet teveel koffie leuten, kletsen en vergaderen (dat is geen kunst, dames en een enkele heer!) maar doen. Schilder de tientallen saaie elektriciteitskastjes in de wijk in een mooie kleur. Brei eens weer een paar mooie truitjes en jasjes om de bomen. Alle lantaarnpalen in de wijk een groene kleur? Midden in elke heerd een kunstwerk?

Geen opmerkingen: