donderdag 31 december 2015

"WE BOUWEN EEN LEUK FEESTJE MET EEN VREUGDEVUUR"

Jong en oud vieren een feestje met vreugdevuur in de Barmaheerd

"We hebben contact met de MJD en de politie gehad. Prima dat we een vreugdevuur maken, als de vlammen maar niet te hoog uitslaan, de boom moet wel heel blijven." 

Geen spoor van agressie of vijandigheid te bespeuren in de wijk tot nu toe. Vind de blogger, lezers mogen daar anders over denken, er komen berichten binnen van mensen die zich kapot ergeren aan sommige knallen.

Ook in de Barmaheerd een en al gezelligheid. Het vreugdevuur ziet er beheersbaar uit, en er ligt nog een flinke partij voeding vlakbij in de vorm van een stapel pallets.

"Wilt u een pilsje, mijnheer?" Nee, dank u, ik neem om middernacht een borrel. Het tekent de sfeer, iets aangeboden krijgen, open en bloot op de foto willen en alleen de intentie hebben om een feestje te bouwen (al kan een vreugdevuur in verband met ene beste schroeiplek in het gras vernielzuchtig overkomen, maar dit is in de Barmaheerd helemaal niet het geval).

Foto's boven en links, de jeugd amuseert zich ook prima in de Barmaheerd. Rechts: "Ik gooi wel even een pallet op het vuur, mooi voor de foto."

Foto beneden, een buurtgenoot komt met een pilsje in de hand en een carbid-melkbus aangelopen. Links ligt nieuw brandhout voor het vreugdevuur.

Geen opmerkingen: