donderdag 31 december 2015

OUDEJAARSAVOND 2015 BEGONNEN

Lekker knallen, vuur en gezelligheid aan de Claremaheerd

Een zak met tientallen lege bierblikken
Het is donker buiten en de oudejaarsavond is begonnen. Vlak voordat de duisternis intrad, zo tegen kwart voor vijf vanmiddag, fietste ondergetekende even tussen oost en west Beijum heen en weer.

Donders, wat een knallen vanuit de Claremaheerd. Wat wil je, carbid schieten dat dreunt normaal gesproken tegen de trommelvliezen van een mens aan. De mensen aan de Claremaheerd maken er altijd een feestje van, zie foto. Ok, dikke dreunen, maar de sfeer is er altijd vriendelijk.
Pand woningcorporatie dichtgetimmerd
Vlakbij, om de hoek, lag een melkbus langs de Emingaheerd. Zie foto. Die ligt er vast niet om melk in te gieten. Een omwonende:" Kom later op de avond maar weer, het gaat knallen."

Halverwege oost en west lag een opengescheurde vuilniszak langs de weg, er puilden tientallen lege bierblikjes uit. Zie foto.

Melkbus langs de Emingaheerd
Bij Winkelcentrum was te zien dat een pand van een woningcorporatie dat iets buiten het winkelcentrum ligt is dichtgetimmerd. Zie foto.
Dat lijkt dramatisch, maar bedenk dat er sinds een jaar of zes geen zeecontainers bij de in- en uitgangen van Winkelplein Beijum West worden neergezet.

De containers zijn er ooit geplaatst om een kat en muisspel tussen relschoppers en de ME te voorkomen, doordat de logge containers er stonden konden vandalen niet meer oeverloos rondjes op het plein draaien. Dit jaar geen containers, het plein blijft gewoon open....

Geen planken voor het winkelcentrum, geen feest en geen zeecontainers. De middenstanders kiezen voor een gewaagde koers. Maar wellicht is het een wijze beslissing om niet alles te barricaderen en dicht te timmeren. Dat zullen we morgen weten.

Geen opmerkingen: