woensdag 16 december 2015

EEN SPOOR VAN LICHT ROND DE TINE MARCUSSCHOOL

Er is een kinderke geboren...schuilen op het terrein van het Trefpunt
Lichtjes langs het fietspad bij de Boerderijum, klik groter
Er klonk gezang uit de school. En langs de Beijumerweg, rond het Trefpunt en de Boerderijum brandden tientallen waxinelichtjes in glazen potjes. Het kan niet missen, hier is een kerstviering gaande.

Zingen in de stromende regen, klik groter
De blogger fietste net, tegen 17 uur, vanaf de noordelijke ringweg in de stromende regen de Beijumerweg op. Wat zou er aan de hand zijn? Allemaal lichtjes langs de weg. Het riep bij ondergetekende een toekomstig beeld op van het evenement samenloop voor Hoop welke komend jaar 11 en 12 juni in het Groene Hart van de wijk zal worden gehouden. De hele nacht zullen dan lopers over door waxinelichtjes verlichte wandelpaden gaan lopen om geld op te halen om kanker te bestrijden.

Maar dit is wat anders. Een kerstfeest. Tientallen ouders en kinderen (leerkrachten) liepen/lopen in de stromende regen over de Beijumerweg en langs de zijdelingse wandelpaden in het Groene Hart op zoek naar muziek en zingende verklede mensen.

Het zijn de donkerste dagen van het jaar en het Groene Hart van de wijk ligt er normaal gesproken pikkedonker bij. Maar de kinderen en volwassen mensen die aan de Tine Marcusschool zijn verbonden brengen deze donkere namiddag wat licht in de duisternis. De regen kon ze niet deren, de vrolijke en feestelijke stemming spatte er van alle kanten vanaf.


Geen opmerkingen: