donderdag 24 december 2015

MUZIKALE OPENING BIJ BOSSHARDT BEIJUM


 Het schijnt leuk gezellig en hartelijk te zijn geweest tijdens de opening van Bij Bossardt Beijum. Foto midden, de dames amuseerden zich uitstekend.
Foto beneden, wat was dat nou? De zon scheen en de muzikale klanken vlogen over Plein Oost.
Via Twitter:  
9 hours ago
Onverwachts kerst gezelligheid in met dweilband de Post Its
Wat nou? Gaat de oude en reeds twee jaar gesloten videotheek aan de Claremaheerd een rol spelen? Wel als je de tweet van stadsdeelcoördinator Ruud van Erp van vanmiddag moet geloven:
Per februari a.s. ook in oude videotheek in Oost o.a. Met @werkpro en @WijBeijum
Filmpje beneden...met dweilband de Post its...Muziek in het begin, Leger des Heils-muziek uit de jaren zeventig...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

bij het zien van de foto's denk ik....50% schijnheilig die zeiden ''oh daar zul je mij niet zien''had liever de Koepel...
schijn bedriegt!

Anoniem zei

klopt , ik denk ook dat het leger des heils weet wat zich allemaal af speelt ,laat die maar eens contact zoeken met oude bestuur van de koepel.

Unknown zei

wat fijn dat de buren van de oude videotheek ook via deze weg weten wat hun " nieuwe" buren worden

Kees Huizenga zei

Naar aanleiding van de spontane tweet van de heer Ruud van Erp van 23 december 2015 als stadsdeelcoördinator van Oost (voorheen: Noorddijk)

Dag Johan,


Kun je aan Jeffrey Lamein van Café Biljart Beijum vragen of hij op de hoogte is gesteld van de komst van het (gesubsidieerde) ouderencafé?
Door Wij Beijum, de gemeente en door Patrimonium.

Hoe zit het met “ongelijke concurrentie”? Kan dat zo maar? Ik twijfel.
Zie de Mededingingswet.

In het verleden heb ik op Beijumnieuws voorgesteld dat er een ouderencafé kon komen in de oude slagerij, waar nu het informatiecentrum van Innersdijk is gehuisvest plus het Meldpunt WMO. Maar deze ruimte was te klein.

Overleg met een naburig café (als mogelijke concurrent) is altijd noodzakelijk.

Geen politiek van voldongen feiten via een spontaan twitterbericht!


P.S. 1: Ik hoop wel dat die twee ouderencafés niet elkaars concurrenten worden, omdat ze dezelfde doelgroep in Beijum-Oost hebben.

P.S. 2: Kan er tevens een ouderencafé plus winkelcentrumcafé komen achter het Hof van Beijum? Ik doel op de verlaten pizzeria aan de Stoepemaheerdvijver. Tenzij Het Hof van Beijum hier bezwaar tegen heeft. Ik verwijs in dit verband naar de MJD-enquête van eind maart 2015, getiteld "Gezond in de Wijken".

Gedag, Kees

Anoniem zei

Er komt een Kringloop winkel, naaiwerkplaats en een werkplaats in de voormalige zaken van Nico op oost, heb ik gehoord. Een vergelijking met Lewenborgs ouwe bibliotheek waar ook zoiets zit lijkt niet verkeerd. Eerder zat hier de Sociale Dienst van de gemeente, en ook een Burgerzakenloket. Werkpro en het Leger des Heils zijn straks partners. Dit in aanvulling en correctie op halve of foute berichtjes van Ruud & Kees. De in de zomervakantie vrijkomende Expeditieschool aan de Wibenaheerd kan ook mooi gebruikt worden voor de buurtbewoners; is er al gepraat met buurtbewoners door de gemeente?
Donderdag onder het genot van een oliebol 's een praatje maken in de Amkemakoepel, pardon bij Bosschard.