woensdag 2 december 2015

BEIJUMBORG (2)


ZZP'ers aller landen, verenigt u!


Beijum moet tientallen, misschien wel honderden zzp'ers hebben. Voor de niet goed ingevoerde lezers: zelfstandigen zonder personeel. Heel denigrerend worden dat ook we
l éénpitters genoemd, mensen die werken en die het zonder collega's moeten zien te rooien. 

Nou heb ik zelf een parttime baan bij één van de grootste werkgevers van de stad, maar daarnaast ben ik ook nog eens zzp'er. En als zzp'er voelt men zich soms best eenzaam, mist men goede raad en een koffiegesprek, een helpende hand.
Moet ik nu een beetje gaan klagen? Welnee: ik heb het leukste bijbaantje wat iemand zich maar kan bedenken. De opdrachtgever belt, we trekken onze agenda's en zoeken een geschikte datum en tijd, ik spring op mijn fiets, rijd naar de studio in de Hunze, ga achter de microfoon zitten en lees de aangeboden tekst voor. En enkele weken later staat er op mijn bankrekening weer een bedragje extra, verdiend met een aardige spreekstem, accentloos Nederlands en het vermogen (zeg maar: het kunstje) om zonder enige voorbereiding en zonder enorme fouten te maken een tekst voor te lezen. Tja: zo heeft iedereen wel een talent.

Schrijft u goed Nederlands? Dan bent u zo maar tekstschrijver. Knipt u een beetje netjes: zie daar de thuiskapper. Kunt u een beetje optellen? De huisaccountant in u is geboren. Ik zou het ontzettend leuk vinden als er een overzicht zou komen van alle zzp'ers in de wijk, vooral ook om te zien waar we elkaar kunnen versterken en aanvullen. 

ZZP'ers van Beijum: maakt u kenbaar en verenigt u!

Han Borg

4 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi stukje Han. Herkenbaar. Zelf zzp-er als klussenbedrijf , meubels vam steigerhout en af en toe webdesign en dtp werkzaamheden. Wanneer spreken wij af Johan :-)

Kees Huizenga zei

Zie dit bericht van Beijumnieuws van juni 2013 over het "Ondernemersplatform Beijum" onder de bezielende en bevlogen leiding van mevrouw mr. Dieuke Feenstra:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/06/beijumer-ondernemers-bundel-de-krachten.html

Zij is helaas overleden. Ik weet niet of dit Ondernemersplatform Beijum nog bestaat. Er kwamen veel ZZP'ers op af.

Jan Fré Boven zei

Computerprobleem? Nieuwe schutting? Badkamer? Website? Foto's? Nieuwe cv-ketel? Kan allemaal. Nog meer mogelijkheden? Kijk maar eens op de website.

Kees Huizenga zei

Gisteren typte ik op Google "Ondernemersplatform Beijum" in. Ik kwam aardige links tegen.

Op 5 april 2013 was in De Kleihorn een bijeenkomst met circa 45 ondernemers van Beijum. Lijn6.com maakte vele foto's van deze geslaagde ondernemersvergadering.

Zie:
http://www.lijn6.com/index.php/lijst/politiek-22/reportages/1973-ondernemers-in-beijum-laten-van-zich-horen