donderdag 3 december 2015

LANGS DE DEUREN VOOR KIDS UNITED

Een kleine twee weken geleden ging de deurbel. Buurjongen Marten aan de deur. Hij voetbalt in een club waar meer kinderen met een beperking opzitten. Moeder op de achtergrond. "Wilt u wat kopen voor Kids United?"

De blogger twijfelde geen moment, voor een bijna vijftien jarige jongen als Marten doe je alles. Zijn ogen en hele voorkomen ontwapenen. Wat heb je in de aanbieding? "Kruidnoten, bankstaven of speculaas." Doe maar de peper-kruid-noten. "Dat is dan twee euro."


Een paar dagen geleden kwam Marten de aankoop glunderend brengen. Moeder Gerdien, kun je wat meer informatie geven over deze Kids-United actie: "De verkoop van kruidnoten, banketstaven en gevuld speculaas is om de club financieel gezond te houden. Naast deze acties hebben ouders en kinderen in de herfstvakantie gecollecteerd in de restaurants van McDonalds Groningen. Hoeveel de opbrengst van de decemberacties is weet ik niet, maar kun je gerust vragen bij Onno of Margriet Kukler, aandacht voor de club vinden ze alleen maar leuk: www.kids-united.nl. Daar is ook meer info over de reden dat de club contributievrij is en blijft en dergelijke."Stichting Kids United is een initiatief van Onno en Margriet Kukler.In 1995 werd Sandro ernstig ziek met het gevolg dat hij een er een hersenbeschadiging aan overhield. Toen Sandro in 2003, op 10 jarige leeftijd, aangaf graag te willen voetballen, was er geen vereniging waar hij lid van kon worden. Sandro was te beperkt om mee te kunnen in het reguliere voetbal. Een reden om zelf een voetbalclub te maken voor deze kinderen. In Mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen  voor jeugd met een beperking zoals lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom en autisme.
Inmiddels  is Kids United gegroeid naar een prachtige voetbalclub met als doel: Plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar.Daarnaast brengt Kids United de reguliere jeugd in contact met hun gehandicapte leeftijdgenootjes d.m.v. wedstrijden organiseren tegen E-pupillen op een leuke aangepaste manier. Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er de landelijke G-jeugdcompetitie onder de vlag van de KNVB. De stichting heeft trainers en begeleiders die affiniteit hebben met voetbal en de doelgroep. Sinds 2014 is Kids United begonnen met het aanbieden van meer verschillende sporten in samenwerking met het Alfa College ‘Sport & Bewegen’ Deze sporten worden in blokken aangeboden. Lees verder.

Bedankt Marten, de pepernoten waren heerlijk. Binnen een uur was de hele zak leeg...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en deze reactie slaat op dit artikel?? denk niet dat dit de plaats is.

Johan Fehrmann zei

Anoniem heeft gelijk, waarschijnlijk had Liesbeth de bedoeling om de reactie onder een ander bericht te plaatsen. Het wijkgezeur hoeft niet onder zo'n mooi bericht te staan, dus verwijderd.