dinsdag 22 december 2015

KERSTPAKKETTEN ONDERWEG NAAR ONTVANGERS


Momenteel rijden de heren die op bovenstaande foto zijn te zien met de bus waar ze voor staan door de Beijumer heerden om kerstpakketten te bezorgen. Daarmee komt een van de grootste geef-acties ooit in Beijum gehouden in een afrondende fase.

Tegen half twee vanmiddag werd in de Wegwijzer door jong en ouder nog keihard gewerkt om de pakketten klaar voor vervoer te maken. De blogger zag een paar bezwete gezichten, dozen werden dicht getapet, de letter van de heerd (H is bijvoorbeeld Hylkemaheerd) werd er op geschreven, de adressen staan erop.....in de auto ermee. Beijumers vlak voor kerst verrassen en steunen.

In de dozen is ook onderstaande flyer met tekst gestopt. Op de achterkant staat naast de namen van 27 organisaties en middenstanders die belangeloos hebben meegewerkt ook nog:

*Heb je opmerkingen? Vragen? Tips? Bedankjes? Graag! socialelong@gmail.com Verwacht geen snel antwoord, tijdens de feestdagen is het tijd voor rust.
* Door de zeer diverse productdonaties is geen kerstpakket gelijk.
* Wij hebben ons best gedaan om een divers kerstpakket samen te stellen. Zit er toch iets tussen waar je weinig mee kunt? Deel dat dan met iemand anders die het wel kan gebruiken. Zo maak je iemand blij en gaan we samen verspilling tegen....

Tot aan de autoverhuurbedrijf dat op bovenste foto is te zien aan toe is deze hele kerstpakkettenactie gesponsord. Het geeft aan hoe zo'n groot netwerk Sociale Long de afgelopen weken heeft opgebouwd. Niet dat ze zichzelf op de borst slaan, ze verwijzen steevast naar de middenstanders en Beijumers die hebben meegeholpen om deze actie tot een groot succes te maken. Dit is naast het feit dat er ontzettend veel gegeven is het tweede grote winstpunt van de actie: geen haantjesgedoe, gewoon dienstbaar zijn, iets voor anderen doen.

Ondergetekende tegen de mensen die zich vanmiddag uit de naad aan het werken waren: Jullie mogen eigenlijk ook wel een kerstpakket hebben, wat een inspanningen. "We nemen allemaal een flesje wijn mee naar huis, voor de rest geeft het ons gewoon heel veel voldoening met waar we mee bezig zijn."

Sociale Long: Samen kunnen we veel.

Update 15:57 uur; ook deze uitnodiging (gekopieerd blogbericht over kerstdiner in het Hof van Beijum) zit in alle kerstpakketten. Evenals deze uitnodiging, 25 december kerstviering in de Bron.
Klik groter om te kunnen lezen. Tekst: Marit Coehoorn


Geen opmerkingen: