woensdag 23 december 2015

PALLETS TEGEN GLIBBERIGE MODDER KARDINGERPARK


"Ik dacht het is er zo drassig en glad door de modder, ik leg er even wat pallets neer zodat mensen die er met hun hond gaan lopen niet uitglijden en makkelijker naar binnen kunnen lopen."

Aldus een hondenliefhebber (en bezitter) die regelmatig met z'n hond de zuidrand van het Kardingerpark intrekt om hem uit te laten.

De pallets zijn geen overbodige luxe, het is op sommige plekken niet te doen om het park in te lopen, speciaal niet op de plekken waar onverharde wandelpaadjes lopen. Zie foto's. Rechts en beneden zijn bij het bruggetje vanuit de Froukemaheerd genomen, naast het woonwagenkamp. Links en boven bij de ingang van het toekomstige koeien-gebied.

Ruim drie maanden geleden werden hekken met deuren erin aangebracht langs de ecologische oevers aan de zuidrand van de wijk, ter hoogte van de Froukemaheerd. Het is de bedoeling dat er koeien komen te lopen, zie nog eens dit bericht. Maar die lopen er nog niet en daarom nemen hondenbezitters hun kans waar om hun hond(en) er te laten loslopen.

Maar nogmaals, het is glibberen en glijden in de modder. En daarom de pallets. Of zal het een daad van verzet zijn? Het idee 'jullie-Natuurmonumenten- willen het gebied waarop we onze honden kunnen uitlaten inperken, ik zal ervoor zorgen dat we het terrein met onze viervoeters gemakkelijk kunnen betreden?'

Geen opmerkingen: