woensdag 23 december 2015

BIJ BOSSHARDT BEIJUM GEOPEND


"Ik denk dat het hier wel goed komt, dat hoop ik tenminste." 

De krasse 91 jarige eerste bezoekster van Bij Bosshardt hoopt dat de gezelligheid en saamhorigheid in wat ooit de Amkemakoepel heette weer terugkeert. De bewoonster van de Amkemaflat dronk er vanmiddag tegen half drie een kopje koffie.

U ziet haar links op de foto in gesprek met coördinator Immy Hoekstra. De blogger kwam i.v.m. werkzaamheden een half uur voordat de nieuwe recreatieruimte voor het publiek open gaat even kijken en foto's maken. Er stond een auto van een cateringbedrijf voor en de glazen en kopjes stonden klaar voor de te komen bezoekers. Zal het druk worden? Hoekstra: "Op papier komen er tweehonderd mensen, maar we zullen zien."

Immy Hoekstra staat op bovenste foto tussen twee Leger des Heils-collega's.
Achter de dames zijn afbeeldingen zichtbaar die het nieuwe tijdperk en de nieuwe cultuur accentueren. Wijlen Majoor Bosshardt zal via een afbeelding op de muur de koffiedrinkende en gezelligheid zoekende mensen een beetje in de gaten houden. Het credo van de recreatieruimte staat eronder: Mensen dienen is God dienen.
Onder de naam Bij Bosshardt heeft het Leger des Heils diverse 'huiskamers'. Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Men kan er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.
Bij Bosshardt is vandaag tussen 15.00 en 17.00 uur geopend. Op oudejaarsmiddag kunnen er oliebollen worden genuttigd.
Update 17.45 uur, later op de avond foto's van de openingsreceptie én een video van de muziekband die vanmiddag op Plein Oost speelde.


Geen opmerkingen: