vrijdag 25 december 2015

HET KERSTDINER IN HET HOF VAN BEIJUM


"Het is leuk om iets te krijgen, maar het is ook fijn om iets te geven. Zo is het toch?"

De man die gisteravond tegen half zeven het eten in het Hof van Beijum opschepte had er duidelijk plezier in. Zo maar wat weggeven, wat een rijkdom.

Aan de bar en aan tafeltjes zaten mensen zo te zien goed gehumeurd te eten. Anderen kwamen aangelopen en pakten een plastiek bordje en plastiek bestek. Waarom niet eenvoudig en toch ook weer lux eten met kerst? In de hoek van het café stond een versierde kerstboom met lichtje aan.

Het was aardig vol en de avond was nog maar net begonnen. Immers, men kon er tot 21.00 uur gratis een kerstmaaltijd nuttigen, zie nog eens dit blogbericht (dat ook gekopieerd in de onlangs uitgedeelde kerstpakketten zat verstopt).

De kerstgedachte in Beijum is waarschijnlijk nog nooit zo intensief uitgedragen als dit jaar gebeurde. Wat een zeldzame goedgeefsheid in de grootste wijk van Groningen.

Het Hof van Beijum in het westelijk gedeelte van de wijk, naast het winkelcentrum, pakte gisteravond uit met grote schalen verrukkelijk eten. Voor nop.

Kerstpakkettenactie, gratis eten en vandaag gehaald en gebracht kunnen worden naar de kerstviering in de Bron

Waren we nou een achterstandswijk? Is er één wijk in het land te vinden waar in de dure maand december zo belangeloos is gedacht aan mensen die het minder breed hebben als in Beijum??

Zie foto's. Beneden zit Willem met volle teugen te genieten van de kerstmaaltijd. Begin november was hij naar de kapper geweest...zie nog eens hier. 

Geen opmerkingen: