zondag 19 juni 2022

WEER KLACHTEN OVER BEDELENDE 'ZIELIGE' DAMES IN BEIJUM

 "De dames X. en (op verzoek zijn de voornamen verwijderd) hebben het vooral gemunt op oudere mensen. Ze gaan bij de huizen langs met zielige verhalen. De buurtagent wil graag dat mensen zich melden die hier mee te maken hebben gehad, zodat er aangifte kan worden gedaan. Nu kunnen de dames er gewoon mee door gaan, ze komen er al jaren mee weg."

Is het weer zover, of is het nooit gestopt?

Deze blogger weet het niet. Verslaafde dames die bij tij en ontij bij mensen in de wijk aanbellen om ze geld af te troggelen. Een kind zou nodig naar het ziekenhuis moeten of medicatie nodig hebben. Of een doodzieke hond moet naar de dierenarts, maar daar is geen geld voor. Dat soort verhalen.

Seinen lezers deze blogger de afgelopen dagen (weer) in. Zie ook de openingsquote bovenin dit bericht.

Ruim een jaar geleden verschenen de eerste verhalen over de zielige en bedelende dames op Beijumnieuws

Augustus vorig jaar, ons aller Bep werd geld afgetroggeld door een 'zielige' dame.

Dochter Eva pikte het niet en kwam in actie

Wat drugs met een mens kunnen doen....Deze dame, een van de twee, is pittig aangesproken, en ze is bekend....heeft Bep tot nu toe met rust gelaten.

Hebben meer mensen last van deze 'zielige' dames gehad? Meld je. Het onverkwikkelijke gedoe kan voort blijven sluimeren, of we doen er met z'n allen wat aan.

Beijumnieuws@hotmail.com Of neem contact op met de wijkagenten

Update 21 juni 18:45 uur: Het deels ingezonden bericht is geschreven om mensen te waarschuwen. Ingezonden door een bezorgde Beijumse. Er wonen meerdere dames met eerstgenoemde voornamen in Beijum, dat leek me anoniem genoeg (het hadden ook Geert en Henk kunnen zijn). Op verzoek zijn de voornamen echter verwijderd, ook in de reacties. Het gaat niet om naming and shaming maar omdat met name oudere wijkgenoten niet meer de dupe gaan worden van deze praktijken.

10 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Henk Kamminga zei

Ja, ik ben vorige maand ook een keer benaderd in het winkelcentrum van Beijum door een junkie-achtige vrouw. Of het om dezelfde gaat, weet ik niet. Misschien wel een idee om foto's te publiceren van deze junkies op Beijumnieuws (prima site!).

Johan Fehrmann zei

Dag Henk, dank voor je reactie.
Het lijkt me niet handig om aan naming and shaming te doen. Niet alleen omdat ik me niet wil verlagen tot een soort van Geenstijl-Beijum, maar ook niet omdat ik niet op de stoel van justitie wil gaan zitten.

Henk Kamminga zei

Ja inderdaad, Johan, bovendien zullen bij het publiceren van foto's van daders juridische consequenties aan zitten. Dat besef ik me nu achteraf. Succes met deze prima website, en ik hoop dat je nog een tijdje doorgaat.

Anoniem zei

Bij ons kwam de dame in kwestie ook om kwart voor 12 s avonds nog aan de deur. Haar zoon zou medicatie nodig hebben en of ze 11 euro kon lenen. Ze woont aan de nijesteinheerd, vertelde ze. Bijzondere situatie, nog niet gemeld bij de wijkagent. Je hoopt toch dat iemand de waarheid spreekt en het echt nodig heeft, maar na het lezen van dit bericht betwijfel ik het toch...

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Johan Fehrmann zei

Het deels ingezonden bericht is geschreven om mensen te waarschuwen. Ingezonden door een bezorgde Beijumse. Er wonen meerdere dames met eerstgenoemde voornamen in Beijum, dat leek me anoniem genoeg (het hadden ook Geert en Henk kunnen zijn). Op verzoek zijn de voornamen echter verwijderd, ook in de reacties. Het gaat niet om naming ans shaming maar omdat met name oudere wijkgenoten niet meer de dupe gaan worden van deze praktijken.

Anoniem zei

Los van het feit dat ik meerdere gevallen ken waar dit verhaal van op toepassing is... En los van wat ik er van vind, vergeet nooit dat elk verhaal twee kanten heeft, en dat los van wijzen en je mening hebben kun je ook proberen te kijken naar een oplossing... We zijn allemaal mensen

Anoniem zei

Pff, wie de schoen past trekke hem aan. De twee namen die je noemde zijn twee algemene voornamen. Niks mis mee om die hier te benoemen. Gewoon niet bedelen en andere mense lastig vallen met onzinverhaaltjes. Prima waarschuwend bericht.